Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Κύμη: Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων (Video)

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Κύμη: Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων (Video)

Σεισμός ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα σημειώθηκε στις 16:14 της Παρασκευής, εντάσεως 4,7 ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικο Ιστιτούτο.

Διαβάστε επίσης: ΤΩΡΑ: Σεισμός στην Εύβοια – Αισθητός και στο κέντρο της Αθήνας

Στα 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Κύμης, σε θαλάσσια περιοχή της Εύβοιας, εντοπίζεται το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε σε 10 χλμ.

Για τη σεισμική δόνηση που έγινε αρκετά αισθητή και στην Αττική, ανατολικά της Κύμης, μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας. «Ο σεισμός προήλθε από το θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κύμης, μεταξύ Σκύρου και Κύμης. Έγινε έντονα αισθητός και στην Αττική, ιδίως σε μεγάλες κατασκευές. Δεν εμπνέει ανησυχία αν και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Λέκκας.

 

«Αυτή τη στιγμή δεν φαίνονται ζημιές. Το ανησυχητικό είναι ότι έως τώρα δεν έχουμε μετασεισμούς», λέει στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Κύμης Αργύρης Παφράς.

«Μας ταρακούνησε γερά ο σεισμός. (…) Οι κάτοικοι είναι σε απόλυτη ηρεμία, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, διακοπές ρεύματος κλπ», πρόσθεσε ο κ. Παφράς.

Παράλληλα, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, Νίκος Κόκκος μίλησε στο evima.gr και δήλωσε ότι: «Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο σεισμό, για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter