«Σεντράρει» Σταϊκούρα η Βολουδάκη για το αεροδρόμιο Χανίων: Εγείρει θέματα ασφάλειας

«Σεντράρει» Σταϊκούρα η Βολουδάκη για το αεροδρόμιο Χανίων: Εγείρει θέματα ασφάλειας

Επίκαιρη Ερώτηση στον υπουργό Μεταφορών κατέθεσε η βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ, Σέβη Βολουδάκη, ζητώντας εξηγήσεις από τον Χρήστο Σταϊκούρα για το γεγονός ότι στο αεροδρόμιο Χανίων, «Ι. Δασκαλογιάννης», υπάρχει «σοβαρότατη έλλειψη σύγχρονου συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, καθώς το ραντάρ προσέγγισης με τον πύργο ελέγχου δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία».

Δείτε επίσης: Πρόβλημα ασφάλειας σε 14 αεροδρόμια και σε όλες τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες

Στην Επίκαιρη Ερώτηση με τίτλο: «Τοποθέτηση σύγχρονου συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας (ραντάρ) για την ασφάλεια των πτήσεων, στο Διεθνές αεροδρόμιο Χανίων Ι. Δασκαλογιάννης», η κ. Βολουδάκη σημειώνει πως η σχετική σύμβαση παραχώρησης στη Fraport προβλέπει τον εκσυγχρονισμό των Τομέων Επικοινωνιών και Επιτήρησης με την απόκτηση συγκεκριμένων συστημάτων.

Δείτε επίσης: Τρόμος στον αέρα: 8 καυτά ερωτήματα για την ασφάλεια των πτήσεων

«Η Fraport Greece, που έχει και την ευθύνη της διαχείρισης του αεροδρομίου, δεσμεύεται να πραγματοποιήσει τις παραπάνω ενέργειες και κωλυσιεργεί (εδώ και 8 χρόνια!) στην τοποθέτηση του συγκεκριμένου απαραίτητου εξοπλισμού, επικαλούμενη κάθε φορά και άλλους λόγους» υπογραμμίζει, προσθέτοντας πως «το νέο σύστημα θεωρείται απαραίτητο για την ασφαλή προσέγγιση, προσγείωση και απογείωση των αεροπλάνων».

Τούτων δοθέντων, ρωτά τον κ. Σταϊκούρα:

1. Έχει προβεί σε κάποιες και αν ναι σε ποιες ως σήμερα ενέργειες η ελληνική κυβέρνηση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Fraport να επενδύσει στο νέο ραντάρ προσέγγισης του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης; Εάν ναι σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση τους; Έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες προσδιορίσει τις τεχνικές προδιαγραφές του ραντάρ;

2. Προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υλοποιηθεί η επένδυση και τι προτίθεται εάν υπάρχει συνεχόμενη αδικαιολόγητη καθυστέρηση;

Να σημειωθεί πως σπανίως βουλευτές της εκάστοτε πλειοψηφίας καταθέτουν Επίκαιρες Ερωτήσεις σε υπουργούς, καθώς δεν απαιτείται γραπτή απάντηση, αλλά παρουσία του μέλους του υπουργικού συμβουλίου στην Ολομέλεια της Βουλής για να παράσχει απαντήσεις σε live μετάδοση.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για την ασφάλεια των αεροδρομίων μετά τις αποκαλύψεις του Documento

H Επίκαιρη Ερώτηση:

Διαβάστε επίσης: Σηκώνει κεφάλι η ακροδεξιά στην Ελλάδα με υπογραφή Μητσοτάκη

Οι Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα και ο Μητσοτάκης από το Νταβός… ονειρεύεται!

Τέμπη: Η Κομισιόν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

«Ανήκουμε στη Δύση» όποτε μας συμφέρει!

Πόσα ένσημα έχω; Πως θα τα βρεις με λίγα κλικ (Photos)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter