Σκάνδαλο Σασούν: Η γυναίκα συνδετικός κρίκος στην Ελλάδα

Σκάνδαλο Σασούν: Η γυναίκα συνδετικός κρίκος στην Ελλάδα

Το εκτενές ρεπορτάζ του Documento για τη δραστηριότητα που φαίνεται να έχει στην Ελλάδα ο Ντέιβιντ Σασούν, ο φερόμενος ως κροίσος, που δηλώνει Εβραίος με ελληνικές ρίζες αλλά είναι σουδανός μουσουλμάνος, που κάνει σουαρέ με το μισό υπουργικό συμβούλιο και βράβευσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναδεικνύει μεταξύ άλλων και τον αμφιλεγόμενο ρόλο μιας γυναίκας. Πρόκειται για μια γυναίκα που έχει εργαστεί σε χρηματιστηριακές ελληνικές εταιρίες και πιθανολογείται σφόδρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, πως ήταν ο σύνδεσμος του Σασούν στην Ελλάδα.

Για να μπορέσουμε να εξηγήσουμε το ρόλο της συγκεκριμένης θα αναφερθούμε σε μία άλλη πτυχή του ρεπορτάζ, που αποκάλυψε ένα δίκτυο από συνδεόμενες εταιρίες με κοινά πρόσωπα στην διαχείριση αλλά και εταιρίες κατά των οποίων υπήρξαν απόπειρες εξαπάτησης.

Μία από τις εταιρίες κατά της οποίες έγινε απόπειρα εξαπάτησης είναι η εταιρία Bluedrop, με έδρα την Νότιο Αφρική, με την οποία το Documento ήρθε σε επικοινωνία, αποκομίζοντας σημαντικά στοιχεία. Αρχικά, ο κύριος Mmuso Pelesa, μας ξεκαθάρισε πως την άνοιξη του 2021 υπήρξε απόπειρα εξαπάτησης της Bluedrop από την αμερικάνικη εταιρία Joseph Sassoon Group LLC. Μάλιστα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη ζημία της εταιρίας κατά περίπου 40.000 ευρώ.

Η επικοινωνία μεταξύ των δύο εταιριών φαίνεται πως έγινε μέσα από ένα τρίτο πρόσωπο, που λειτούργησε ως μεσάζοντας, τον κύριο Ralph Roblaa. Ειδικότερα, ο Roblaa είχε παρουσιαστεί ως μεσολαβητής του Ντέιβιντ Σασούν, του ανθρώπου που εμφανίστηκε ως επενδυτής για κάποια φιλόδοξα πρότζεκτ.

Όταν ο Σασούν απαίτησε να γίνουν πληρωμές σε μία άλλη εταιρία και το αίτημά του δε πραγματοποιήθηκε, ανοίχτηκε ο δρόμος για την πλήρη και χωρίς επιστροφή διακοπή της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Mmuso Pelesa εκ μέρους της Bluedrop, αν και υπήρχαν πράγματα που έγειραν ερωτήματα σχετικά με το αν θα έπρεπε η εταιρία να προχωρήσει στην εν λόγω συνεργασία, το περιβάλλον του κ. Σασούν φαινόταν αξιόπιστο.

Η εμφάνιση του Σασούν στην Ελλάδα

Το όνομα Ντέιβιντ Σασούν φαίνεται να εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2021, όταν η Solidus Securities, χρηματιστηριακή εταιρία, εκδίδει ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει κάθε συνεργασία με την αμερικανική εταιρία J. Sassoon Group LLC.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από έντυπα δημοσιεύματα που περιήλθαν εις γνώσιν της χρηματιστηριακής εταιρίας Solidus Securities και έκαναν λόγο για συνεργασία μεταξύ των δύο, η ίδια προέβη σε γραπτή διάψευση οποιασδήποτε συνεργασίας με την J. Sassoon Group LLC, την 1 Νοεμβρίου 2021.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρίας:

«Η SOLIDUS SECURITIES ΑΕΠΕΥ, έλαβε πρόσφατα γνώση «ενημερωτικού» εντύπου που κυκλοφορεί σε μερίδα υποψήφιων επενδυτών, στο οποίο φέρεται ότι δήθεν η εταιρεία μας έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με την J. Sassoon Group LLC, για υποτιθέμενες επενδύσεις στην Ελλάδα. Η SOLIDUS SECURITIES ΑΕΠΕΥ στα πλαίσια των υποχρεώσεων της και επιφυλασσόμενη των δικαιωμάτων της έναντι οιουδήποτε, διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά την ανωτέρω συνεργασία με την J. Sassoon Group LLC. και εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή του επενδυτικού κοινού σε αυτή την απολύτως παραπλανητική «ενημέρωση». Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου». 

Ωστόσο, ένα άλλο πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση είναι η Βαρβάρα Αμπατζή. Εμφανίζεται ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της χρηματιστηριακής εταιρίας και της αμερικάνικης εταιρίας J. Sassoon Group LLC, εφόσον σε αρχεία του 2021 εμφανίζεται στην εκτελεστική ομάδα της αμερικανικής εταιρίας αλλά και ως πρόεδρος της J.Sassoon Group JV με τη Solidus Securities, υποδεικνύοντας έτσι τον πιθανό ρόλο που θα μπορούσε να έχει επιτελέσει.

Διαβάστε επίσης: Ο αεριτζής που βράβευσε τον Μητσοτάκη

Ενας ξυπόλυτος κροίσος

Ο επενδυτής με τις εταιρείες -μπάμπουσκα

Τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί και η επιχείρηση νομιμοποίησης του Σασούν

Άγνοια δηλώνει το Μαξίμου για τον «αεριτζή» Σασούν που είχε βραβεύσει τον Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter