Σκάνδαλο υποκλοπών: Ατελείωτο κρυφτό Μαξίμου για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη παρά τις αποκαλύψεις Documento

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ατελείωτο κρυφτό Μαξίμου για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη παρά τις αποκαλύψεις Documento

Στον ίδιο μονότονο τόνο επιμένει το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις του Documento και εκμεταλλευόμενο τη βολική… επίθεση του Νίκου Ανδρουλάκη στην εφημερίδα, καθώς για μία ακόμα φορά παραπέμπει στις έρευνες τις Δικαιοσύνης, την ώρα που οι έρευνες παραμένουν βαλτωμένες και η κυβέρνηση βυσσοδομεί κατά των ανεξάρτητων αρχών με στόχο τη συγκάλυψη της υπόθεσης.

Να μην δίνει την παραμικρή απάντηση για το μείζον ζήτημα της παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ τους μήνες πριν την ανάληψη της προεδρίας και παρά το γεγονός πως ήταν ευρωβουλευτής συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμα και τη στιγμή που η παρακολούθηση του Άδωνη Γεωργιάδη για τις σχέσεις του με τους Κινέζους της Huawei φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, από ΕΥΠ και Predator.

«Το Documento αποκάλυψε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθούνταν από ΕΥΠ και Predator για την ίδια υπόθεση με τους Κινέζους. Θα μας πείτε επιτέλους για ποιον λόγο τέθηκε υπό την παρακολούθηση της ΕΥΠ, ελέγχου του πρωθυπουργού, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ;» ρωτήσαμε για μία ακόμα φορά, έναν ακόμα εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ελπίζοντας αυτή τη φορά να πάρουμε μία ουσιαστική απάντηση.

Διαβάστε επίσης: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη λόγω… Huawei

Ο Παύλος Μαρινάκης, ακολουθώντας την πεπατημένη των προκατόχων του, του Γιάννη Οικονόμου και του Άκη Σκέρτσου, απέφυγε να δώσει την οποιαδήποτε απάντηση, κρύβοντας το πρωθυπουργικό γραφείο πίσω από την επίκληση της Δικαιοσύνης.

«Θα επιμείνω στην απάντηση που δίνουμε. Είναι μια υπόθεση που διερευνά η Δικαιοσύνη. Είναι νομίζω σημαντικό και από κάθε άποψη, αυτό είναι και το σωστό και θεσμικά, να περιμένουμε τα συμπεράσματα και τα πορίσματα της Δικαιοσύνης» ήταν η λιτή -σε αυτή την περίπτωση- απάντηση του εκπροσώπου του Μεγάρου Μαξίμου, αφού προηγουμένως είχε επιχειρήσει αποτυχημένα να καλύψει τον υπουργό Αδωνη Γεωργιάδη, απέναντι στο δημοσίευμα των New York Times.

Ο εκπρόσωπος επιχείρησε μα πετάξει την μπάλα στην ίδια κερκίδα με αυτή που την πέταξε ο υπουργός Εργασίας, για τις αποκαλύψεις των New York Times περί λόμπινγκ και δώρων της Huawei στον Άδωνη Γεωργιάδη. Έτεροι όμως, ποτέ δεν απάντησαν στις αποκαλύψεις της αμερικανικής εφημερίδας, που αποδίδει στον υπουργό μεσολάβηση στη συμφωνία με τους Αμερικανούς ώστε να μην μπουν απαγορευτικοί περιορισμοί για την κινεζική εταιρεία.

Αναφορικά δε με την υπόθεση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, όπως αποκαλύπτει το δηµοσίευµα των «ΝΥΤ», η Huawei έκανε επαφές µε Ελληνες ευρωβουλευτές προκειµένου να προωθήσει την πολιτική της. Η Εύα Καϊλή (ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ) και η Μαρία Σπυράκη (Ν∆) φαίνεται να είναι στους σχεδιασµούς της κινεζικής εταιρείας για προσέγγιση. Υπάρχουν µάλιστα σχετικές συνοµιλίες που έχουν καταγραφεί και δείχνουν την πρόθεση των Κινέζων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Documento, οι δυτικές µυστικές υπηρεσίες, µε ενδιάµεσο τις υπηρεσίες των βαλτικών χωρών και κυρίως της Λιθουανίας, παρακολουθούν τη δραστηριότητα των Κινέζων και προχωρούν σε επίσηµες παρακολουθήσεις µε το επιχείρηµα της εθνικής ασφάλειας. Σε κάποιες από τις συνοµιλίες που καταγράφονται εµφανίζεται ενδιαφέρον για τις κινήσεις του ευρωβουλευτή τότε του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη. Ο Ανδρουλάκης φαίνεται ότι έχει επαφές µε Κινέζους (είναι άλλωστε ευρωβουλευτής), ενώ συγγενικό του πρόσωπο δραστηριοποιείται στην Κίνα. Οι επαφές αυτές είναι υπό συνεχή έλεγχο.

Το 2020 µυστικές υπηρεσίες χώρας της Βαλτικής ενηµερώνουν τον διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων ότι από τις παρακολουθήσεις που κάνουν έπειτα από αίτηµα των ΗΠΑ για τη διείσδυση της Κίνας στην Ευρώπη προκύπτει ενδιαφέρον για την παρακολούθηση του ευρωβουλευτή Ν. Ανδρουλάκη στην Ελλάδα. Ο Κοντολέων ενηµερώνει το πρωθυπουργικό γραφείο και τον Σεπτέµβριο του 2021 η ΕΥΠ θέτει υπό παρακολούθηση τον Ν. Ανδρουλάκη. Παράλληλα δραστηριοποιείται η οµάδα του Predator, η οποία στέλνει link µε κακόβουλο λογισµικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter