Spiegel: Την Ουκρανία «δείχνουν» νέα στοιχεία για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream

Spiegel: Την Ουκρανία «δείχνουν» νέα στοιχεία για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream

Νεότερα στοιχεία στην έρευνα αναφορικά με τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία «δείχνουν» την Ουκρανία, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ειδικότερα, e-mails που στάλθηκαν από τη θέση του ιστιοφόρου «Ανδρομέδα», που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολιοφθορά τον Σεπτέμβριο του 2022 στη Βαλτική Θάλασσα οδηγούν στην Ουκρανία, όπως αναφέρει το Der Spiegel.

Υπενθυμίζεται ότι μήνες μετά τις εκρήξεις στους Nord Stream 1 και 2, η ευθύνη για την υποθαλάσσια επίθεση παραμένει μυστήριο παρά τη διεξαγωγή ερευνών στις χώρες της περιοχής (Γερμανία, Σουηδία και Δανία). Την ίδια στιγμή ο διάσημος αμερικανός δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς προχώρησε στην εκτίμηση ότι το σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 ενορχηστρώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» του Σέιμουρ Χερς: «Δουλειά των ΗΠΑ η καταστροφή των αγωγών Nord Stream»

Spiegel για διαρροή Nord Stream: Έκρηξη ισοδύναμη με 500 κιλά δυναμίτη-Ρωσία «δείχνουν» οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών

Ανάλυση Guardian: Είτε η Ρωσία ήταν πίσω από τις εκρήξεις του Nord Stream είτε όχι, λίγα διακυβεύονταν

Η Σουηδική Υπηρεσία Ασφαλείας διεξάγει έρευνα για τις διαρροές στο Nordstream

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter