Σπυράκη, Νικολάου, Χειμάρας εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ – «Κανένα θέμα» για Παπαθανάση, Καραμανλή, Καππάτο

Σπυράκη, Νικολάου, Χειμάρας εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ – «Κανένα θέμα» για Παπαθανάση, Καραμανλή, Καππάτο

Η πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να συμπεριλάβει τον Κώστα Καραμανλή τον νεότερο στα ψηφοδέλτια της 21ης Μαΐου προέβαλε από τις απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών, που ενώ για τις περιπτώσεις των υποψηφιοτήτων Νικολάου, Σπυράκη και Χειμάρα απάντησε στο documentonews.gr πως «το θέμα έχει κλείσει», για τον παραιτηθέντα υπουργό Μεταφορών άφησε το ενδεχόμενο ορθάνοιχτο, ενώ για την περίπτωση του μπαταχτσή Παπαθανάση υπογράμμισε τη στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου.

Δείτε επίσης: Σπυράκη και Νικολάου εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ

Σαν να μην τρέχει τίποτα συμπεριφέρεται το Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νικόλαου Παπαθανάση, όπως διαμήνυσε κατά το briefing πολιτικών συντακτών της Πέμπτης ο Γιάννης Οικονόμου, επιβεβαιώνοντας πως ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητοστάκη συνεχίζει να έχει την πλήρη στήριξή του.

«Δεν υπάρχει τίποτα στον αέρα, Δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα μη συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Παπαθανάση» απάντησε στην ερώτηση που του έθεσε το documentonews.gr, σε συνέχεια των αποκαλύψεων της εφημερίδας για τον «δόλιο υπουργό που πουλάει ανάπτυξη».

Εκτός της περίπτωσης του αναπληρωτή υπουργού όμως, ρωτήσαμε και για τη συμμετοχή της Μαρίας Σπυράκη, της Σοφίας Νικολάου και του Θέμη Χειμάρα, που ο καθένας με την δική του σκανδαλώδη υπόθεση έχουν βρεθεί σε δεινή θέση, χωρίς όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει ανακοινώσει επίσημα εάν θα τους συμπεριλάβει ή όχι στα ψηφοδέλτιά της, μέχρι σήμερα.

«Για τις περιπτώσεις της κυρίας Σπυράκη, της κυρίας Νικολάου και του κυρίου Χειμάρα, το θέμα έχει κλείσει» απάντησε κοφτά ο Γ. Οικονόμου, ανακοινώνοντας έτσι πως η ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής και ανακοινωμένη υποψήφια βουλεύτρια Εύβοιας και ο παραιτηθείς βουλευτής Φθιώτιδας θα μείνουν έξω από τις επερχόμενες εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση της Μ. Σπυράκη, η Ευρωπαία γενική εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της, αναφορικά με την υπόθεση της ερευνητικής έκθεσης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Απάτης (OLAF), αφού υπάρχουν υποψίες απάτης σε βάρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, σχετικά με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής της αποζημίωσης και της αμοιβές των συνεργατών της.

Οι άλλες δύο περιπτώσεις ταλανίζουν την κυβέρνηση εξαιτίας των εκκωφαντικών αποκαλύψεων του Documento. Η περίπτωση της Σ. Νικολάου και οι αποκαλύψεις της εφημερίδας για τη ζημιά έως 2 εκατ. ευρώ για το δημόσιο που καταγράφει το ΣΔΟΕ, αφήνουν την γαλάζια πολιτεύτρια ακάλυπτη, και πλέον επίσημα, εκτός εκλογικής μάχη. Η έτερη περίπτωση, του πρώην βουλευτή Θ. Χειμάρα, μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για τις business έως και 400.000 ευρώ με το δημόσιο, που προκάλεσαν και την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως η ηθική αυτουργία σε απιστία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Περιμένετε» για Καραμανλή

Παρά τα καθαρά λόγια για τις υποψηφιότητες που μένουν εκτός, αλλά και την πλήρη στήριξη που διαμήνυσε για το πρόσωπο του Ν. Παπαθανάση, η απάντησή του για την περίπτωση του παραιτηθέντα υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή του νεότερου ήταν κατά τι διαφορετική, προοιωνίζοντας ωστόσο τη συμμετοχή του βουλευτή Σερρών κανονικά στις εκλογές.

«Έχω απαντήσει σε αυτό, κάνετε λίγο υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων και θα το δείτε» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που σε προηγούμενες απαντήσεις του έχει θολώσει τα νερά γύρω από την περίπτωσή του. Αφενός, τα πρώτα 24ωρα μετά την τραγωδία των Τεμπών και την παραίτηση του υπουργού, είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει πρόθεση να μην συμμετάσχει στις εκλογές, ούτε από την πλευρά του, ούτε από την πλευρά του πρωθυπουργού» Σε δεύτερο χρόνο, άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, αφού πλέον τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι στην ίδια γραμμή, καλούσαν εμμέσως τον Κ. Καραμανλή να αποσύρει ο ίδιος την υποψηφιότητά του.

Στηρίζουν Καππάτο παρά την ομολογία

Τη στήριξη της κυβέρνησης παρά τις συνεχείς καταγγελτικές ανακοινώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την ομολογία του ίδιου του βουλευτή πως έχει υπερασπιστεί τράπεζες απέναντι σε πολίτες, έδωσε ο Γ. Οικονόμου και για την περίπτωση του Παναγή Καππάτου.

«Μετά τη δημόσια παραδοχή του κ. Καππάτου σε αντίθεση με όσα έλεγε στο παρελθόν και όσα λέγατε και εσείς προχτές, ότι πράγματι ως βουλευτής παρέστη και εκπροσώπησε σε δίκες πλειστηριασμών εναντίον δανειοληπτών, εκπροσώπησε τράπεζες, μάλιστα σε τέσσερις-πέντε περιπτώσεις. Αυτό δεν το είχε πει παλιότερα, είχε πει άλλο πράγμα. Με βάση αυτή τη δημόσια παραδοχή του, συνεχίζει η κυβέρνηση να τον στηρίζει; Θα είναι υποψήφιος; Συνεχίζετε να τον καλύπτετε;» ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που παρά τις νέες δηλώσεις του βουλευτή, έμεινε με… κολλημένη τη βελόνα στα όσα είπε πριν τις τελευταίες αποκαλύψεις.

Σημειώνεται πως οι επίμαχες δηλώσεις του στο Kontra Channel, ο γαλάζιος βουλευτής παραδέχτηκε -μετά τις αποκαλύψεις- πως έχει συμμετάσχει σε δίκες, υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται για υποθέσεις που κατέληξαν σε πλειστηριασμό. Μάλιστα, υποστήριξε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας που αποκάλυψε την υπόθεσή του, τονίζοντας ωστόσο πως εάν γύριζε τον χρόνο πίσω δεν θα έπραττε το ίδιο, επειδή «βλέπω τρίτοι – όπως η εφημερίδα Δημοκρατία ή ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ – το εκμεταλλεύονται δόλια εναντίον του προσώπου μου».

«Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω από αυτά που σας είπα και την τελευταία φορά που με ρωτήσατε. Σας παραπέμπω σε αυτά που είπε ο κ. Καππάτος, δεν έχω τίποτα παραπάνω να προσθέσω, σε ότι αφορά ούτε το ζήτημα της υποψηφιότητάς του» απάντησε ο Γ. Οικονόμου, με τον δημοσιογράφο να επιμένει πως τα όσα ο βουλευτής αναφέρει σήμερα, είναι διαφορετικά από όσα ανέφερε το προηγούμενο διάστημα.

«Το λέω γιατί αυτά που είπε ο κ. Καππάτος δημόσια στο Kontra Channel, ήταν εντελώς αντίθετα από αυτά που έλεγε στο παρελθόν. Στο παρελθόν έλεγε ότι ποτέ δεν εκπροσώπησε, προχτές είπε κάτι άλλο. Ότι “ναι, εκπροσώπησα”, πριν από λίγο καιρό, πριν από δύο χρόνια, ως βουλευτής μία τράπεζα σε 4-5 δίκες» του επισήμανε ο δημοσιογράφος, με τον Γ. Οικονόμου όμως να είναι αποφασισμένος να επιμείνει στη λακωνική στήριξη Καππάτου.

«Με ρωτήσατε και προχτές, και σας απάντησα το ίδιο πράγμα. Δεν έχω τίποτα καινούργιο να προσθέσω» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την ιστορία, οι «προχθεσινές» δηλώσεις που επικαλείται ο εκπρόσωπος, ανέφεραν απλώς πως «ο κ. Καππάτος έχει απαντήσει πλήρως -όχι μόνο τώρα και στο παρελθόν- στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα», καθώς και πως «έχει απαντήσει ο κ. Καππάτος και η απάντησή του νομίζω ότι είναι επαρκής».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter