Στη φυλακή οι τρείς κατηγορούμενες για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου

Στη φυλακή οι τρείς κατηγορούμενες για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου

Προφυλακιστέες κρίθηκαν, το απόγευμα της Δευτέρας, η μητέρα η αδερφή και η σπιτονοικοκυρά, για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της Φαίης Μπακογιώργου, μετά από τις μαραθώνιες απολογίες τους. Με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και της 15ης τακτικής ανακρίτριας, θα πάρουν τον δρόμο για τη φυλακή, για όσα τους καταλογίζονται για την βάναυση μεταχείριση της Φαίης, τους άγριους ξυλοδαρμούς, την εξώθηση της στην πορνεία, την διακοπή κύησης και τελικά την δολοφονία της.

Δείτε επίσης: Φαίη Μπακογιώργου: Μαρτυρίες γροθιά στο στομάχι – «Δεν μπορούσε να μιλήσει από το ξύλο» (Video)

Μετά από μακρά απολογητική διαδικασία, ανακρίτρια και εισαγγελέας έδειξαν τον δρόμο της φυλακής στις τρεις κατηγορούμενες για την αποτρόπαια υπόθεση που εξιχνιάστηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά από την ημέρα που η Φαίης είχε βρεθεί τυλιγμένη σε μία κουβέρτα, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της στην Κυψέλη. Ο θάνατος είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια.

Οι τρεις κατηγορούμενες αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση διά ενέργειας και με παράλειψη, εμπορίας ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακοπής κύησης σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνης σωματικής βλάβης αδύναμου ατόμου, απλής σωματική βλάβης κατά συρροή και συνέργειας σε εμπορία ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης: Ο πατέρας της Φαίης έφερε στο φως τη φρίκη: Πορνεία, επαιτεία, ξυλοδαρμοί και πτώση μπροστά σε διερχόμενα ΙΧ

Το τελευταίο αδίκημα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το dikastiko.gr αφορά στην σπιτονοικοκυρά, διότι η αδικοχαμένη 23χρονη όταν δολοφονήθηκε κυοφορούσε το τέταρτο παιδί της.

Διαβάστε επίσης: Ερωτηματικά για το παρελθόν της σπιτονοικοκυράς που κατηγορείται για τον θάνατο της Φαίης Μπακογιώργου (Video)

Υπενθυμίζεται ότι η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης η οποία και οδήγησε στην άσκηση των διώξεων σε βάρος των τριών γυναικών τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε έπειτα από μήνυση του πατέρα του θύματος.

Κεντρικός ο ρόλος της σπιτονοικοκυράς

Η δικογραφία, στην οποία αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην σπιτονοικοκυρά, περιλαμβάνει βαρύτατα αδικήματα, με βασικό την ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, που βαρύνει και τις τρεις γυναίκες. Επίσης περιλαμβάνει εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, που βαρύνει την σπιτονοικοκυρά και συνέργεια σε αυτήν που αφορά την αδελφή της Φαίης. Η σπιτονοικοκυρά βαρύνεται επιπλέον με κατηγορίες για διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου και απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για τις τρεις κατηγορούμενες καθώς κρίθηκαν ύποπτες διάπραξης νέων αδικημάτων. Κατά τις δικαστικές αρχές, οι κατηγορούμενες έχουν επιδείξει «εξαιρετική βιαιότητα».

Να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία διενεργεί ξεχωριστή έρευνα, με δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί όσον αφορά τον θάνατο ηλικιωμένης που φέρεται να φρόντιζε η σπιτονοικοκυρά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter