Στην Πολωνία έφτασε ο Τζο Μπάιντεν

Στην Πολωνία έφτασε ο Τζο Μπάιντεν

Στην Πολωνία βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως μεταδίδει το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων (PAP) επικαλούμενο τον υφυπουργό Εξωτερικών Πιοτρ Βάβρτσικ.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο αμερικανός πρόεδρος επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά το Κίεβο, ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, διαβεβαιώνοντας τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με την ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ «για όσο χρειαστεί».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία άφησε ένα χειρόγραφο σημείωμα στο βιβλίο επισκεπτών του προεδρικού μεγάρου, αμέσως μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από όπου επανέλαβε την στήριξή του προς το Κίεβο, ένα χρόνο μετά την ρωσική εισβολή.

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος Μπάιντεν γράφει χαρακτηριστικά: «Είναι τιμή μου να με υποδέχονται στο Κίεβο για να σταθώ αλληλέγγυα και φιλικά κοντά στον ουκρανικό λαό που αγαπά την ελευθερία. Κύριε πρόεδρε, αποδεχτείτε παρακαλώ τη βαθιά εκτίμησή μου για τη δύναμη και το αρχηγικό πνεύμα που επιδεικνύετε».

«Δόξα στην Ουκρανία» (Slava Ukraini) γράφει στο τέλος στα ουκρανικά. Κάτω από το γράμμα, ο Μπάιντεν έβαλε την υπογραφή του.

Πηγή: Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter