Παρών ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος

Στο δικαστήριο η πρώτη διαγραφή του φύλου με το Jason - Αντιγόνη (Video)

Στο ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, παρουσία του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, γίνεται η εκδίκαση της διαγραφής της ταυτότητας τπυ φύλου του Jason-Αντίγονη, γνωστού non binary ατόμου με ακτιβιστική δράση, με αίτημα  να μην διαθέτει ανδρικό ή γυναικείο φύλο.

Σύμφωνα με το ίδιο και το δικηγόρο του, η απόφαση για την υπόθεσή του αναμένεται σε 15 ημέρες.

«Από μικρό παιδί δεν ένιωθα ότι ταιριάζω στο φύλο με το οποίο ετεροπροσδιοριζόμουν, δηλαδή το ανδρικό. Ούτε όμως ένιωθα κορίτσι. Η συμπεριφορά, τα γούστα μου, οι ασχολίες μου δεν σχετίζονταν με τα στερεότυπα γύρω από το έμφυλο δίπολο. Μου άρεσε να παίζω με κούκλες. Τώρα πια ντύνομαι με όλων των ειδών τα ρούχα, ακόμη και με φορέματα. Χρησιμοποιώ ουδέτερη αντωνυμία, αλλά και το όνομα Αντιγόνη μαζί με το δοσμένο μου όνομα, συστήνομαι δηλαδή ως εξής: «Είμαι το Jason-Αντιγόνη» λέει σε σχετικό του σημείωμα στο Facebook.

Στήριξη παρέχει και ο ακτιβιστής Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ο οποίος έγραψε το εξής:

Ανεση με την ανδρική και γυναικεία φύση του, άνεση με τα θηλυκά κι αρσενικά στοιχεία που κάνουν μια προσωπικότητα όχι άθροισμα των δύο αλλά αυτό το άλλο που γεννιέται απ τη συγκατοίκηση σ ένα σώμα, και το τρίτο και το τέταρτο, οδηγεί το Jason Antigone να ζητήσει αύριο απ το φυσικό του Δικαστή να εμπλουτίσει το "άρρεν" που του έγραψε κάποτε το Ληξιαρχείο με το τίποτε, που σημαίνει πως γεμίζει το κενό που απομένει με το δικό του, το κατά δικό του φύλο και πάει πέρα απ το δεσμευτικό για κάποια όριο του άνδρα και της γυναίκας, γιατί έτσι εκφράζεται πληρέστερα. Καμμία αναγραφή φύλου.Με τον δικηγόρο Vasilis Sotiropoulos, θα πάμε αύριο στο Μαρούσι για ένα νέο κεφάλαιο της ελευθερίας.Θεικό, σου λέει ο έναςΦρικιό, σου λέει ο άλλος.Την απάντηση τη δίνει η χαρά του ίδιου, κι η αστρόσκονη που δεν αστοχεί ποτέ.

Ανεση με την ανδρική και γυναικεία φύση του, άνεση με τα θηλυκά κι αρσενικά στοιχεία που κάνουν μια προσωπικότητα όχι άθ...

Posted by Gregory Vallianatos on Dienstag, 31. Oktober 2017
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.