Στον Μηταράκη ο… μουτζούρης του Βορείου Αιγαίου

Στον Μηταράκη ο… μουτζούρης του Βορείου Αιγαίου

Τα μαχαίρια στη Νέα Δημοκρατία έχουν βγει, το αλαζονικό «προσωπικό στοίχημα» του Κυριάκου Μητσοτάκη για το απόλυτο σε περιφέρειες και μεγάλους δήμους έχει προκαλέσει τριγμούς στο Μοσχάτο και η κυβέρνηση επιστρέφει στις ημέρες της μεγάλης αναταραχής του πρώτου τριμήνου της. Υπάρχει όμως ένας γαλάζιος που μετά την Κυριακή βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση από πολλούς από τους πρωταγωνιστές του γαλάζιου φιάσκου.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Νότη Μηταράκη. Τον άνθρωπο που αναγκάστηκε να παραιτηθεί -πρώτος, πριν την αποπομπή Βαρβιτσιώτη- από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, και μάλιστα με την εξευτελιστική κατηγορία πως πήγε διακοπές την ώρα που καιγόταν η χώρα.

Όπως σχολιάζεται στην εκλογική του περιφέρεια, φαίνεται πως ο Νότης Μηταράκης είχε συνηθίσει από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, που οι συμμαχίες και τα… τροφεία που μοίραζε του εξασφάλιζαν μία πολυετή ασυλία. Το πέρασμά του από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όμως του άφησε πικρή γεύση, η οποία έγινε ακόμα πικρότερη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

Σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στα πράγματα και να κερδίσει ξανά την εύνοια του Μεγάρου Μαξίμου, ο Ν. Μηταράκης «πήρε επάνω» του τις δύο επίσημες υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Αλκιβιάδης Στεφανής για την περιφέρεια και Σταμάτης Κάρμαντζης για τον δήμο Χίου ήταν οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την εκλογή των οποίων έβαλε «λυτούς και δεμένους».

Ως γνωστόν, ο κομματικός μηχανισμός σε Χίο και Λέσβο είναι πολυδιασπασμένος, με το γνωστό μπαϊράκι του Χαράλαμπου Αθανασίου που στήριξε τον εκ νέου περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, ενώ κατάφερε να επιβάλλει τον δικό του υποψήφιο για τον δήμο Λέσβου, Πανάγο Κούφελο, που έχασε θριαμβευτικά από την πρώτη Κυριακή από τον Παναγιώτη Χριστόφα.

Αυτή την… ευκαιρία μυρίστηκε και το λαγωνικό Μηταράκης, και αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα: Παρότι υπήρχε «ομερτά» -δημόσιας- ουδετερότητας μέχρι λίγο πριν τις εκλογές, ο Ν. Μηταράκης βγήκε και υποστήριξε δημοσίως τόσο τον Αλκ. Στεφανή για την περιφέρεια, όσο και τον Στ. Κάρμαντζη για τον δήμο Χίου.

Το αποτέλεσμα της Κυριακής έγραψε περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και δήμαρχο Χίου, Γιάννη Μαλαφή, με τους γαλάζιους υποψήφιους να είναι οι μεγάλοι χαμένοι. Κατάφερε έτσι, με μία του δημόσια κίνηση να βρεθεί ταυτόχρονα και απέναντι από την πλειοψηφία των πολιτών της εκλογικής του περιφέρειας, αλλά και απέναντι στην… μήνιν του Μεγάρου Μαξίμου, που του χρεώνει την ανεπάρκεια υποστήριξης των επιλογών του.

Ήδη αρκετά μέλη των γαλάζιων στη Χίο απειλούν με αποχώρηση από το κόμμα. Και τα όργανα για τον Ν. Μηταράκη στην εκλογική του περιφέρεια μόλις άρχισαν…

Διαβάστε σχετικά: Σφάζονται οι φατρίες στη ΝΔ για το Bατερλό στις κάλπες

Τώρα στη ΝΔ τους φταίει ο Μπακογιάννης: Βέλη και αιχμές από Πέτσα και Βορίδη (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter