Σύγκρουση Φάμελλου – Μητσοτάκη στη Βουλή: «Πόσοι υπουργοί και βουλευτές σας δεν θέλουν την προστασία των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών;»

Σύγκρουση Φάμελλου – Μητσοτάκη στη Βουλή: «Πόσοι υπουργοί και βουλευτές σας δεν θέλουν την προστασία των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών;»

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο πρωθυπουργός με τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον Σωκράτη Φάμελλο να «στρίβει το μαχαίρι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο για τη μαζική άρνηση στήριξη «γαλάζιων» στελεχών επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια όσο και για το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Μετά το πέρας της τοποθέτησης του πρωθυπουργού, ο κ. Φάμελλος πήρε τον λόγο και έθεσε σειρά ερωτημάτων στον πρωθυπουργό:

«Έχει επάρκεια η ΝΔ να περάσει μόνη της το νομοσχέδιο; Επιμένετε στην προτροπή σας για αποχή στην ψηφοφορία; Δεν τρέχει τίποτα που είπε ο Βορίδης ότι είναι αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο και δεν έρχεται στη Βουλή κατά τη συζήτηση της ένστασης αντισυνταγματικότητας; Πως θα ξαναέρθει να σας εκπροσωπήσει;».

Και συνέχισε λέγοντας: Πόσοι υπουργοί και βουλευτές δεν θέλουν την προστασία των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών; Πώς ανέχεστε σκοταδιστικές φωνές να ακούγονται από βουλευτές της ΝΔ; Πώς γίνεται ο κ. Σαμαράς να εκφράζει για τρίτη φορά διαφωνία μετά την τροπολογία για τους μετανάστες και την επίσκεψη Ερντογάν;».

Κάλεσε δε τον κ. Μητσοτάκη να διευκρινίσει αν θα στηρίξει τις δύο τροπολογίες που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση και του ζήτησε να δώσει απαντήσεις για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σε σχέση με την κατρακύλα του κράτους δικαίου στην χώρα μας.

Επιπλέον, απαντώντας στον Άκη Σκέρτσο, ανέφερε ότι «ανθέλληνας είναι όποιος κάνει την Ελλάδα μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη», ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα γίνει «συγχωροχάρτι» για τη ΝΔ το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

«Σχεδόν δάκρυσα…»

Μη δηκτικό ύφος, μπροστά περίπου στη μισή Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ο Κυρ. Μητσοτάκης αντέτεινε αρχικά πως «σχεδόν δάκρυσα με το ενδιαφέρον σας για τη συνοχή της ΚΟ της ΝΔ».

«Δεν είστε εσείς αυτός που θα υποδείξετε πώς θα λειτουργεί η ΝΔ» σημείωσε και συμπλήρωσε πως αγωνίστηκε να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές της ΝΔ, ενώ ζήτησε από τον κ. Φάμελλο να αποσαφηνίσει πόσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα απέχουν «κι αν θα ψηφίσει ο κ. Πολάκης», προβλέποντας -υπό συνθήκες ενημέρωσης 107- ότι το ενδιαφέρον θα στραφεί μετά την ψηφοφορία στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δεν υφίσταται ζήτημα συνοχής γιατί δεν μπήκε κομματική πειθαρχία» έκρινε και προκάλεσε τον πολιτικό του αντίπαλο να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για να διαπιστώσει το βαθμό συνοχής της ΚΟ της πλειοψηφίας.

Ως προς το ψήφισμα, ισχυρίστηκε πως «τελικός κριτής για την ποιότητα του κράτους δικαίου είναι η έκθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής» και κατηγόρησε τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπερψήφισαν. «Η ιστορία θα γράψει και θα θυμηθεί τους Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ ψηφίσματος που ζητά να κοπούν κονδύλια για την Ελλάδα. Τα ονόματα των δικών σας ευρωβουλευτών θα είναι ταυτισμένα με αυτό το ψήφισμα» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοφανές: Δημοσιογράφοι ζητούν να μην μεταδοθούν πληροφορίες για την ολομέλεια του Αρείου Πάγου για το ψήφισμα «καταπέλτη»

Εξεταστική: Αρνείται να καταθέσει ο Αγοραστός – «Σέντραρε» το συντονιστικό για το μπάζωμα

Τέμπη: Πάνω από 350.000 οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού – Δείτε πώς μπορείτε να υπογράψετε

Θα απέχει ο Π. Πολάκης από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια – «Συνέπειες» έχει προαναγγείλει ο Κασσελάκης

Κασσελάκης: «Γραφείο Τύπου της ΝΔ το “Πρώτο Θέμα” – Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει, ανανεώνεται, ψηφιοποιείται»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter