Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν μετά τις αποκαλύψεις για μνημόνια απόσπασης ελληνικού προσωπικού στον στρατό των ΗΠΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν μετά τις αποκαλύψεις για μνημόνια απόσπασης ελληνικού προσωπικού στον στρατό των ΗΠΑ

Στις 4 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, προκειμένου να παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται παραδοσιακά στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της Ελληνική Επανάστασης του 1821. Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Δείτε επίσης: «Μνημόνιο συνεργασίας» Ελλάδας-ΗΠΑ για συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών στον αμερικανικό στρατό;

Ατζέντα συνάντησης

Στη συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθούν πολλά κρίσιμα ζητήματα, όπως τα εξοπλιστικά, το ενεργειακό και η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ. Παράλληλα, θα συζητηθούν τα ζητήματα της Ουκρανίας, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η ημερομηνία της συνάντησης έγινε γνωστή από τον Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος έδωσε το «παρών» σήμερα στο συνέδριο «city hub events» που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη.

Εξωτερική (προσωπική) πολιτική από Κυριάκο Μητσοτάκη

Λίγες μέρες μετά την «μυστική» επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουκρανία, όπου συναντήθηκε με το Ζελένσκι, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράζουν την ανησυχία τους για την προσωπική ατζέντα και τις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σήμερα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας τα δύο μνημόνια συνεργασίας με τις ΗΠΑ, τα οποία προβλέπουν «τοποθέτηση προσωπικού άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ», αλλά και «απόσπαση/τοποθέτηση ελληνικού Προσωπικού Άμυνας στον Στρατό των ΗΠΑ».

Διαβάστε επίσης:

Κολωνός: Αθώωση του Μίχου για βιασμό και ενοχή για «κατάχρηση ανηλίκου» προτείνει ο εισαγγελέας στην υπόθεση της 12χρονης

Απογευματινά χειρουργεία: Ο τιμοκατάλογος της ντροπής, περηφάνεια του Άδωνη

Πολάκης: Αγαπηδάκη και Άδωνης έβαλαν πρόεδρο στον ΕΟΔΥ/ΚΕΕΛΠΝΟ πρόσωπο που είχε στραφεί εναντίον του

Ηλεία: Προκλητική κάλυψη στον επίορκο γιατρό – Εργάζεται κανονικά 15 ημέρες μετά τη σύλληψή του

Κασσελάκης: Τα site της προπαγάνδας Μητσοτάκη εξαφάνισαν τις προτάσεις για την ακρίβεια – Αυτό δεν λέγεται ενημέρωση

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter