ΣΥΡΙΖΑ: Αυλαία στις εσωκομματικές ψηφοφορίες για το Συνέδριο – Μιλούν στο documentonews.gr: Παππάς, Φίλης, Σπίρτζης

ΣΥΡΙΖΑ: Αυλαία στις εσωκομματικές ψηφοφορίες για το Συνέδριο – Μιλούν στο documentonews.gr: Παππάς, Φίλης, Σπίρτζης

Εκκινούν, την Παρασκευή, οι εσωκομματικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή των 5.000 περίπου αντιπροσώπων από τις Οργανώσεις Μελών στις 70 Νομαρχιακές όλης της χώρας για το 3ο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 14 έως και τις 17 Απριλίου.

Την Τρίτη που μας πέρασε έληξε και η ημερομηνία εγγραφής νέων μελών (πλησιάζουν πλέον τις 60.000) με δεδομένο ότι από τη στιγμή που ξεκινούν οι ψηφοφορίες για την εκλογή Συνέδρων δεν μπορεί να εγγραφούν νέα μέλη.

Σε αυτήν τη φάση ζητούμενο παραμένει η έγκριση από το σώμα του Συνεδρίου των προτάσεων Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος και κυρίως το ποσοστό έγκρισής τους. Διότι είναι εύκολα αντιληπτό ότι άλλα μηνύματα στέλνει ένα «ναι» με ποσοστό άνω του 80 και άλλα ένα πολύ μικρότερο.  Σε κάθε περίπτωση, όπως λένε από τα κεντρικά, τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ενόψει των ψηφοφοριών για την εκλογή των Συνέδρων το ερχόμενο σαββατοκύριακο το documentonews.gr έθεσε υπόψη κορυφαίων στελεχών του κόμματος δύο συγκεκριμένα ερωτήματα ζητώντας να τοποθετηθούν επ’ αυτών. Και κάθε ημέρα μέχρι και την Παρασκευή θα δημοσιεύει τις απαντήσεις τους.

  1. Πιστεύετε ότι η συλλογική ηγεσία του κόμματος πρέπει να εκλέγεται από το συνέδριο ή από το σύνολο των μελών;
  2. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία να εκφράσει το χώρο από τη ριζοσπαστική αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter