ΣΥΡΙΖΑ: Δεν απέκλεισε την κατάθεση υποψηφιότητας ο Φάμελλος

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν απέκλεισε την κατάθεση υποψηφιότητας ο Φάμελλος

Ανοιχτό άφησε ο Σωκράτης Φάμελλος το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν απέκλεισε τη σχετική πρόταση που κατατέθηκε από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Γιώργο Σκουλά.

Τα σενάρια προσθήκης ενός ακόμη υποψηφίου φούντωσε η τοποθέτηση του μεταβατικού προέδρου της Κ.Ο. εξαιτίας του ενδεχόμενου αύξησης του αριθμού των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος σε πέντε.

Διαβάστε επίσης – ΣΥΡΙΖΑ: Οι 4 υποψήφιοι στην κούρσα διαδοχής και ο κοινός στόχος για το μέλλον του κόμματος

Μετά την πρόταση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, ο Σ. Φάμελλος προτίμησε να μην αποκλείσει το ενδεχόμενο, προτάσσοντας την ανάγκη εκπροσώπησης της Κ.Ο. έως τα τέλη Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, φέρεται να σημείωσε πως οφείλει να διασφαλίσει τη λειτουργία της Κ.Ο. για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ασκώντας κριτική στη λειτουργία των τάσεων και τις αδυναμίες του κομματικού μηχανισμού, ο οποίος πρέπει να προσεγγίσει τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς, αλλά και τους νέους.

Διαβάστε επίσης – ΣΥΡΙΖΑ: Yπερψηφίστηκε η εισήγηση Σβίγκου για εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο

Η επισήμανση της ημερομηνίας από τον μεταβατικό πρόεδρο θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προπομπός, αφού η Κ.Ε. αποφάσισε πως η εκλογή προέδρου θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου. Άρα, εγείρεται το ερώτημα γιατί ο Σ. Φάμελλος δεν συμπεριέλαβε το διάστημα που αφορά την επανέναρξη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών μετά το πέρας των θερινών διακοπών και μέχρι τη διαδικασία εκλογής προέδρου.

Σε κάθε περίπτωση, με ενδιαφέρον αναμένεται η τελική απόφαση του πρώην υπουργού, με δεδομένο πως κατέχει το αξίωμα του μεταβατικού προέδρου της Κ.Ο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter