ΣΥΡΙΖΑ: Νέα πολιτική κίνηση από διαφωνούντες – Μετέχει και ο Αριστείδης Μπαλτάς

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα πολιτική κίνηση από διαφωνούντες – Μετέχει και ο Αριστείδης Μπαλτάς

Οι διεργασίες για διαμόρφωση συσπειρώσεων εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησαν έχοντας ως “μαγιά” διαφωνούντες με την πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Ένα νέο σχήμα-κίνηση δημιουργήθηκε από στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (στελέχη της Ομπρέλας, ή από άλλες τάσεις, ανένταχτους κ.ά.) αλλά όχι μόνο.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε την αποχώρησή του και ο Αριστείδης Μπαλτάς

Το Δίκτυο «ΣΚΕΨΗ – ΔΡΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ» είναι πολιτική πρωτοβουλία πολιτών και επιλογή δράσης, που στη διακήρυξή του, δηλώνει ότι δεν συνιστά κομματικό μηχανισμό, αλλά παράλληλα προσθέτει ότι δεν αποκλείει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη μελλοντική του συνεργασία-συμμετοχή σε πολιτικούς φορείς της Αριστεράς.

Το κείμενο – διακήρυξη των «58» υπογράφουν μεταξύ άλλων ο ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ και πρόσφατα αποχωρήσας από τον ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδης Μπαλτάς , η αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Έλενα Χριστούλη που είχε αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους 46 της Κεντρικής Επιτροπής, προερχόμενους από την Ομπρέλα, στελέχη που είχαν υπογράψει το κείμενο των 1.300 μελών του ΣΥΡΙΖΑ (Διέξοδος Αριστερά), όπως ο ιατρός καθηγητής ΕΚΠΑ Γιάννης Καλομενίδης, καθώς και άλλα στελέχη όπως ο Ιατρός Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ Αλέξανδρος Γαρύφαλλος , η Οικονομολόγος π. Καθηγήτρια ΑΣΟΕΕ Μάρα Λεουνάκη, η Ιατρός Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ Χρυσούλα Νικολάου , ο Κωνσταντίνος Φωτάκης, Ομότιμος καθηγητής Παν. Κρήτης -τέως πρόεδρος ΙΤΕ.

Όπως επισημαίνουν θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις ενεργές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν ως σημείο αναφοράς την Αριστερά και τον Σοσιαλισμό με Δημοκρατία.

Μάλιστα, θα έχουν παρουσία στην πορεία για το Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη, και καλούν να πορευτούν μαζί τους, κάτω από το πανό του Δικτύου «ΣΚΕΨΗ – ΔΡΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ», «τον κόσμο της Αριστεράς, τα λαϊκά στρώματα, τους ανένταχτους, αλλά και ενταγμένους σ. Αριστερές/ούς , δίχως διαχωριστικές γραμμές και ταμπέλες».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο στον απόηχο των εσωκομματικών εξελίξεων

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς τη συμμετοχή της Εφης Αχτσιόγλου η νέα συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασίζουν το Σαββατοκύριακο για έξοδο Αχτσιόγλου και… Σία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter