ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Στο επίκεντρο η διαδικασία των προκριματικών εκλογών για το ευρωψηφοδέλτιο

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Στο επίκεντρο η διαδικασία των προκριματικών εκλογών για το ευρωψηφοδέλτιο

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στον 6ο όροφο της Κουμουνδούρου με θέμα τις ευρωεκλογές.

Έχουν γίνει ήδη 600 αιτήσεις στον iSYRIZA από μέλη του κόμματος, τα οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές για να είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Ιουνίου.

Ο όγκος των βιογραφικών, τα οποία εξετάζονται ενδελεχώς (αν είναι αληθή, αν έχουν καθαρό ποινικό μητρώο, αν οι αιτούντες έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους κλπ), δεν επέτρεψε τελικά να ανακοινωθούν σήμερα οι υποψηφιότητες για την εσωκομματική διαδικασία. Από ό,τι μαθαίνουμε, όσοι πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις, θα είναι τελικά υποψήφιοι.

Όπως είναι γνωστό, οι εκλογές θα γίνουν στις 14 Απριλίου με κάλπη, ενώ πιθανότατα θα είναι έτοιμο το σύστημα και για ηλεκτρονική ψήφο.

Η πρόταση του Οργανωτικού Γραφείου προς την Πολιτική Γραμματεία είναι να ψηφίζουν και τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος, οι οποίοι θα μπορούν να εγγράφονται ακόμα και τη μέρα της ψηφοφορίας.

Οι εκλογές αναμένονται να γίνουν ανά Περιφέρεια με ποσόστωση ανάλογα με τον πληθυσμό. Πχ, περισσότερους υποψηφίους ευρωβουλευτές θα έχει η Αττική από τη Θεσσαλία.

Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα ψηφίζουν για την Περιφέρειά τους. Δηλαδή ένα μέλος από την Κρήτη θα εκλέξει τους Κρητικούς υποψήφιους, κοκ. Επίσης, θα υπάρχει ισότητα στην αντιπροσώπευση ανδρών και γυναικών.

Από τις προκριματικές εκλογές θα προκύψουν 35 υποψήφιοι. Θα είναι σίγουρα υποψήφιοι οι νυν ευρωβουλευτές Έλενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης, ενώ, όπως σας είχε αποκαλύψει το documentonews.gr εδώ και αρκετές μέρες, 5 θέσεις θα τις επιλέξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές οι 5 θέσεις δεν θα αφορούν celebrities ή προβεβλημένα κομματικά στελέχη. Κρατιούνται για να λυθούν θέματα ποσόστωσης ή για να αντιπροσωπευθούν στο ευρωψηφοδέλτιο άτομα από διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Δείτε επίσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter