ΣΥΡΙΖΑ: Το πιο δραστήριο κόμμα σε κοινοβουλευτικό έργο – Δίπλα στα προβλήματα της κοινωνίας

ΣΥΡΙΖΑ: Το πιο δραστήριο κόμμα σε κοινοβουλευτικό έργο – Δίπλα στα προβλήματα της κοινωνίας

«Δίπλα στις ανάγκες των πολιτών. Με τεκμηριωμένο και γόνιμο έλεγχο, αναδεικνύοντας συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις. Με συνέπεια και μεθοδικότητα θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των πολιτών, τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου». Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος τα στοιχεία που δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο δραστήριο κόμμα σε κοινοβουλευτικό έργο.

Σύμφωνα με την έρευνα του Vouliwatch, κατά τους πρώτους 6 μήνες της κοινοβουλευτικής περιόδου, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε συνολικά 888 Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ερωτήσεις, Αναφορές και Αιτήσεις Κατάθεσης Εγγράφων από την κυβέρνηση).

 

 

Ανάμεσα στους 10 πιο δραστήριους βουλευτές, οι 8 είναι του ΣΥΡΙΖΑ! Οι άλλοι δύο είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και η Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία μέχρι και τον Νοέμβρη ήταν βουλεύτρια της Αξιωματικής αντιπολίτευσης!

 

 

 

Μία γεμάτη μέρα

Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη Βουλή το θέμα των αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών. «Έξι μήνες μετά τις πλημμύρες στην Θεσσαλία, ο τρόπος διαχείρισης του υπουργείου έχει αφήσει τους πληγέντες και χωρίς αποζημιώσεις και χωρίς ενημέρωση» τονίζουν 20 βουλευτές και ζητούν εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

Παρότι μπορεί να πέρασε …στα ψιλά της ειδησεογραφίας, μόνο την Παρασκευή, εκτός από το θέμα των πλημμυροπαθών ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε στη Βουλή κρίσιμα θέματα για την κοινωνία και τη δημοκρατία.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών για τη στοχοποίηση του Documento: «Γνώριζε και συναινεί (ο Κ. Χατζηδάκης) στην άμεση και ευθεία εμπλοκή του Μεγάρου Μαξίμου στις διαδικασίες των ανεξάρτητων φορολογικών αρχών; Συμμετείχε ο ίδιος στη στοχοποίηση της εφημερίδας Documento;» αναφέρουν μεταξύ άλλων, και καλούν τον υπουργό να ζητήσει από την ΑΑΔΕ να πραγματοποιήσει εσωτερικό έλεγχο για το θέμα και να γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα στη Βουλή.

Δείτε επίσης: Οικονομικός «στραγγαλισμός» Documento: Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα χαλκευμένα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Επίσης, ο Νίκος Παππάς με ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών αναφέρθηκε στο θέμα των τραπεζών. «Γιατί η κυβέρνηση δεν επιλέγει τη στρατηγική διατήρησης των πακέτων που διαθέτει το ΤΧΣ στις συστημικές τράπεζες, ώστε σταδιακά να ανακτήσει το ποσό της ανακεφαλαιοποίησής τους, που τόσο κόστισε στους φορολογούμενους, όπως έπραξαν άλλες χώρες;» ρωτά μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: Παππάς: «Ανήθικη και παράνομη η στοχοποίηση του Documento – Έκθετη η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Χθες συζητήθηκε και η Επίκαιρη ερώτηση της Κυριακής Μάλαμα για τον οπτικοακουστικό κλάδο, ενώ ο Γιώργος Καραμέρος κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης με αφορμή τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη στην ταχύτητα του internet.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος ανέδειξε την ταλαιπωρία των πολιτών και τους κινδύνους από τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, ο Ευάγγελος Αποστολάκης υπερασπίστηκε τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο Χάρης Μαμουλάκης, που συμμετείχε στην Εξεταστική για τα Τέμπη, προανήγγειλε συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Μεταφορών στις Βρυξέλλες.

Και όλα αυτά μόλις χθες, σε συνδυασμό με την επίσκεψη αντιπροσωπείας του κόμματος στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και έλλειψη προσωπικού.

Το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτον και κύριο να σταθεί με όποιον τρόπο μπορεί στο πλευρό της κοινωνίας, να προτείνει λύσεις για τα προβλήματά της και βεβαίως να καταφέρει να επικοινωνήσει το έργο του στους πολίτες…

Διαβάστε επίσης: Πλημμύρες Θεσσαλία: «4 μήνες χωρίς τηλέφωνο, περιμένουμε αποζημιώσεις» – Τι είπαν οι κάτοικοι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σβίγκου: Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ο διπλασιασμός του μισθού των υγειονομικών

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νοσοκομείο «Έλενας Βενιζέλου»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter