Τέταρτη δόση εμβολίου: Σε άτομα άνω των 70 ετών και σε άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα

Τέταρτη δόση εμβολίου: Σε άτομα άνω των 70 ετών και σε άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα

Τη δυνατότητα να λάβουν τέταρτη δόση του εμβολίου θα έχουν οι πολίτες άνω των 60 ετών, όπως ανακοινώθηκε στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

«Η εθνική επιτροπή εμβολιασμών εκτιμά οτι το πιθανό σχετικό όφελος από μια δεύτερη αναμνηστική δόση (4η δόση) αναμένεται να είναι μεγαλύτερο σε άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω καθώς και σε όσα διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Επιπλέον σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω ιδιαίτερα εκείνα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.Για τις παραπάνω ομάδες πληθυσμού η Εθνική Επιτροπή προτείνει την χορήγηση της 4ης δόσης με mrna εμβόλιο σε διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά τον εμβολιασμό της 3ης δόσης» ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Επίσης εγκρίθηκε η χορήγηση 4ης δόσης για τα παιδιά και εφήβους με ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου η οποία θα πρέπει να χορηγείται 3 μήνες μετά την χορήγηση της 3ης δόσης.

Σχετικά με τα παιδιά και εφήβους ηλικίας 12-17 ετών που ανήκουν στην ομάδα με αυξημένο κίνδυνο (παχύσαρκα με διαβήτη καρδιαγγειακά νοσήματα) χορηγείται η 3η δόση 6 μήνες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους από τις 7 Απριλίου, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού οι πολίτες άνω των 80 ετών, ενώ όπως έκανε γνωστό, την επόμενη εβδομάδα, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και οι πολίτες ηλικίας 70-79 ετών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter