Θα παραιτηθεί ο κ. Γεωργιάδης μετά τις αποκαλύψεις για την απευθείας ανάθεση στην Interview;

Θα παραιτηθεί ο κ. Γεωργιάδης μετά τις αποκαλύψεις για την απευθείας ανάθεση στην Interview;

Μετά τις αποκαλύψεις για την απευθείας ανάθεση από τον Άδωνη Γεωργιάδη στην εταιρία δημοσκοπήσεων Interview η οποία σε παλαιότερες έρευνες της έχει εμφανίσει τον ίδιο ως έναν από τους δημοφιλέστερους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, ένα ερώτημα πρέπει να απαντηθεί. Θα παραιτηθεί ο υπουργός Ανάπτυξης, όπως έπραξε για αντίστοιχο λόγο ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτς; Και αν δεν το πράξει θα βρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το θάρρος να ζητήσει την παραίτησή του ή για τον πρωθυπουργό τον να δίνει κάποιος υπουργός χρήματα του δημοσίου σε δημοσκοπική εταιρεία συνεργάτη του κουμπάρου του που τον εμφάνιζε πρώτο στις δημοσκοπήσεις, δεν αποτελεί ζήτημα;

Η υπόθεση της απευθείας ανάθεσης στην εταιρία Interview, αποκτά ιδιαίτερη σημασία εν όψει της εξεταστικής επιτροπής που πρόκειται να συσταθεί στη Βουλή, αλλά και για έναν ακόμη λόγο: ο Άδωνης Γεωργιάδης ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να καταγγείλουν την αξιωματική αντιπολίτευση για στημένες δημοσκοπήσεις. Όπως αποδείχθηκε ωστόσο, είναι ο ίδιος που ως υπουργός διέθεσε ποσό σε εταιρία, η οποία την ίδια στιγμή που σε άλλες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται ως αντιδημοφιλής, τον παρουσίαζε ως έναν από τους τρεις κορυφαίους σε δημοφιλία υπουργούς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ζήτημα έχει ωστόσο μια ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση. Η Interview, η οποία εισέπραξε 19.500 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιήσει έρευνα αναφορικά με το ρόλο των δράσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, για την καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας προς τον παραγωγικό τομέα και ιδίως στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», συνεργάζεται στενά εδώ και αρκετά χρόνια με το κανάλι «Βεργίνα TV» και τον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο, άνθρωπο που ανήκει στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά και κουμπάρο του Άδωνη Γεωργιάδη.

Το συγκεκριμένο κανάλι έχει εισπράξει χρήματα και μέσω της λίστας Πέτσα. Και παρότι σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, ένα από τα κριτήρια για τα οποία δόθηκαν τα χρήματα ήταν αυτό της αξιοπιστίας, από τη συχνότητα του εν λόγω σταθμού και από το στόμα του δημοσιογράφου και κουμπάρου του υπουργού Ανάπτυξης, έχουν ακουστεί κατά καιρούς τέρατα. Ο κ. Καλόγηρος έχει ισχυριστεί μεταξύ άλλων ότι ο Mπιλ Γκειτς είναι ο άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του κορονοϊού μαζί με τους Κινέζους.

Διαβάστε επίσης

Στα χνάρια Κουρτς – Νέας Δημοκρατίας ο Άδωνης Γεωργιάδης

Καλογήρου: Αυτός είναι ο «ανεξάρτητος» κουμπάρος του Άδωνη που αναλύει τις πληρωμένες έρευνες

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter