Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο δομής φροντίδας αναπήρων μετά από έλεγχο της ΕΑΔ

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο δομής φροντίδας αναπήρων μετά από έλεγχο της ΕΑΔ

Έκθεση ελέγχου εκδόθηκε την Παρασκευή για δομή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη που φέρεται να απέκρυπτε θανάτους παιδιών, σε συνέχεια των προληπτικών ελέγχων που ζήτησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και διενεργήθηκαν από κλιμάκια της Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ).

«Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας, ζητήθηκε σήμερα και ελήφθη η παραίτηση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής», αναφέρει η ΕΑΔ και συμπληρώνει πως συνεχίζει τους ελέγχους και σε άλλες δομές.

Η δομή μπήκε στο μικροσκόπιο μικτού κλιμακίου επιθεωρητών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) και ιατρών και κοινωνικής λειτουργού, κατά το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Νοέμβριο του 2022 μετά από περιστατικό σοβαρού τραυματισμού περιθαλπόμενου τον Νοέμβριο του 2021 και μετέπειτα θανάτου του στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΑΔ:

«Σε συνέχεια των προληπτικών ελέγχων που ζήτησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και διενεργήθηκαν από κλιμάκια της Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), εκδόθηκε έκθεση ελέγχου για δομή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στη Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη). Σε αυτή διαπιστώνονται παραλείψεις και παρατυπίες στη λειτουργία της δομής, οι οποίες πρέπει να διαλευκανθούν περαιτέρω το συντομότερο δυνατό.

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας, ζητήθηκε σήμερα και ελήφθη η παραίτηση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής.

Παράλληλα, η ΕΑΔ συνεχίζει τους ελέγχους και σε άλλες δομές. Η προστασία των παιδιών και όλων των ωφελουμένων είναι προτεραιότητά μας».

Πηγή: Thestival.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter