Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις και ΜΑΤ στη «Μαλαματίνα» – Απεργοσπασία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις και ΜΑΤ στη «Μαλαματίνα» – Απεργοσπασία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Πηγή: GRTimes

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι της εταιρίας εμφιαλωμένων ποτών «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, οι οποίοι καταγγέλλουν απεργοσπαστική προσπάθεια της εργοδοσίας απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της επιχείρησης οινοποιίας, για την επαναπρόσληψη των 15 συνολικά απολυμένων συναδέλφων τους.

Ένταση προκλήθηκε όταν οι απεργοί προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδο στελεχών της εταιρείας και νεοπροσληφθέντων συμβασιούχων, με τους αστυνομικούς να προβαίνουν σε συλλήψεις τριών απεργών οποίοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του δήμου Δέλτα και στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως τονίζει στο GRTimes ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων (ΠΟΕΕΠ), Γιάννης Φραγγίδης, από το Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο οδηγήθηκε μαζί με τον οργανωτικό γραμματέα, Αριστοτέλη Μερκενίδη «θα προβούμε σε μήνυση για αυτές τις ενέργειες. Ήρθαν το πρωί πέντε αυτοκίνητα με διευθυντικά στελέχη για να σπάσουν την απεργία όμως δεν μπόρεσαν να μπουν μέσα».

«Οι αστυνομικές δυνάμεις μας συνέλαβαν ωστόσο εμάς δεν μας πτοεί αυτό και θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα για την επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων της εταιρίας» επισήμανε ο ίδιος.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Πηγή: GRTimes

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter