Το ΠΑΣΟΚ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη

Το ΠΑΣΟΚ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη

Με καθυστέρηση ολίγων ωρών, έδωσε τις συγχαρητήριες ευχές του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη Χαριλάου Τρικούπη, δεν κατέστη δυνατή το βράδυ της Κυριακής η επικοινωνία του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη και ορίστηκε την επόμενη μέρα, Δευτέρα (25.9.2023) η τηλεφωνική τους επικοινωνία. Όπως επισημαίνεται από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Πάντως, ήδη ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη απαντούν συνεχώς σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις αν θεωρούν ότι η εκλογή Κασσελάκη μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα και βέβαια αν επηρεάσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο-και συζητείται στη Χαριλάου Τρικούπη- να καταρρεύσει το δόγμα Ανδρουλάκη που στηρίζεται στον στόχο να γίνει ο κυρίαρχος πόλος της κεντροαριστεράς, υποσκελίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί επιχειρούν να υποβαθμίσουν τις εξελίξεις προτάσσοντας ότι αποτελεί κυρίως αποτέλεσμα της επικοινωνιακής τακτικής και κρατούν στάση αναμονής περιμένοντας τις πολιτικές θέσεις που θα δείξουν το εύρος της αντανάκλασης στην κεντρική πολιτική σκηνή. Πάντως, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θα συνεχίσει να πορεύεται αναδεικνύοντας προτάσεις και πολιτικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων των πολιτών. Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη αναζητά να προσπεράσει ένα κλίμα “παραμερισμού” ή στριμώγματος του ΠΑΣΟΚ που καλλιεργείται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, από ΜΜΕ στο πανηγυρικό πλαίσιο της εκλογής νέας ηγεσίας της Κουμουνδούρου και της διαμόρφωσης μιας νέας κατάστασης που στη μια πλευρά είναι η ΝΔ και στην άλλη ως ενισχυμένος πόλος ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αιχμές για τεχνητή διόγκωση του ίδιου του γεγονότος της εκλογής και του αντίκτυπου που θα έχει η ανάδειξη νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης. Επεσήμανε ότι η επικράτηση Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστά ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, «όπως θέλουν να το εμφανίσουν κάποιοι» (OPEN/TV). Όπως εξηγεί, «η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού θα προκύψει, όταν δημιουργηθεί μια πειστική και κυρίως πλειοψηφική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, που θα δώσει ελπίδα στους πολίτες». Όπως σημειώνει στη δημόσια παρέμβασή του, η δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος στην κοινωνία εξακολουθεί να είναι ο στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ρίχνοντας έμμεσα βέλη προς τον Στέφανο Κασσελάκη, τόνισε ότι οι πολίτες θέλουν θέσεις και προτάσεις για τα ελληνοτουρκικά, για την οικονομία, την ακρίβεια, τις επιχειρήσεις, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, την υγεία, κλπ και ότι προβλήματα «δεν μπορούν να λυθούν μέσω των δημοσκοπήσεων και της επικοινωνίας, αλλά μόνο μέσω των καθαρών θέσεων, που αφορούν την σταθερότητα της χώρας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Οσον αφορά στο αν μπορεί να υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι «τέτοια ζητήματα τα ανοίγει μόνο η κοινωνία και προκύπτουν ως κοινωνική ανάγκη». Για να προσθέσει: «Ο κόσμος αναζητά μια διαφορετική, ρεαλιστική και πειστική πρόταση
διακυβέρνησης. Στο ΠΑΣΟΚ το έχουμε συνειδητοποιήσει και γι’ αυτό ακριβώς δίνουμε πολύ μεγάλο βάρος στην ουσία και το περιεχόμενο, με συγκεκριμένες θέσεις, προτάσεις και λύσεις στα καθημερινά ζητήματα και τα μείζονα εθνικά θέματα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter