Το χρονικό των μαφιόζικων δολοφονιών: Ο πόλεμος της νύχτας σε πλήρη εξέλιξη – Πάνω από 30 ανεξιχνίαστες εκτελέσεις

Το χρονικό των μαφιόζικων δολοφονιών: Ο πόλεμος της νύχτας σε πλήρη εξέλιξη  – Πάνω από 30 ανεξιχνίαστες εκτελέσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος μεταξύ αντίπαλων συμμοριών της μαφίας, όπως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά από τη μαφιόζικη δολοφονία του Βαγγέλη «Ζαμπόν» Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Δείτε επίσης: Νέος Κόσμος: Τα ερωτήματα για τη δολοφονία Ζαμπούνη – H συνοδεία, η θέση στάθμευσης και το ξεκλείδωτο ΙΧ

Ο πόλεμος φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει στις εκτελέσεις περίπου 30 συμβολαίων θανάτου, οι οποίες παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Ο ποινικός Γιάννης Σκαφτούρος που δολοφονήθηκε το Πάσχα του 2022 στην αυλή του σπιτιού του ήταν ένα από τα τελευταία θύματα, με τον πόλεμο να ξεκινάει από το 2018 και τη δολοφονία του επίσης γνωστού ποινικού, Βασίλη Στεφανάκου στο Χαϊδάρι. Στο ίδιο πλαίσιο οι δολοφονίες του Δημήτρη «Καπέ» Καπετανάκη στα Βριλήσσια, του Δημήτρη Μάλαμα στο Χαϊδάρι, του Σπύρου Παπαχρήστου (πρώην αστυνομικού) στην Παλλήνη, και άλλων, που επιτάχυναν τις εξελίξεις. Κομβικής σημασίας είναι επίσης η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021, ο οποίος, καθότι αστυνομικός ρεπόρτερ, ασχολιόταν επισταμένα με το θέμα.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε επίσης η δολοφονία δύο ανδρών αλβανικής καταγωγής σε πολυσύχναστη καφετέρια στη Νέα Σμύρνη τον Δεκέμβριο του 2022, αφού εκτός των δύο νεκρών τραυματίστηκε στο πόδι και μια γυναίκα που καθόταν τυχαία στο διπλανό τραπέζι.

Βαθιά ανησυχητικό είναι το γεγονός πως η Ελλάδα φαίνεται να έχει μετατραπεί σε πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών όχι μόνο για ομάδες που δρουν στην Ελλάδα, αλλά και για το εισαγόμενο έγκλημα.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 μια σειρά πυροβολισμών στη Λούτσα ξεσηκώνει την κατά τα άλλα ήσυχη γειτονιά αφήνοντας έξι νεκρούς. Οι έξι δολοφονηθέντες φέρονται να ήταν μέλη της τουρκικής συμμορίας Ντάλτονς που δραστηριοποιείται στην Τουρκία υπό την ηγεσία του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν. Οι Ντάλτονς βρίσκονται σε «πόλεμο» με τις τουρκικές οργανώσεις Redkit Gang και Σαραλάρ, ενώ ο Μπογιούν φέρεται να έχει δεχτεί αρκετές επιθέσεις στο εξωτερικό, ενώ οι εκτελεστές στη Λούτσα φέρονται σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες να είναι Σέρβοι.

Η υπόθεση αυτή όμως δεν είναι η μοναδική που υποδεικνύει ότι πλέον η Ελλάδα προσελκύει το διεθνές έγκλημα.

Στις 5 Ιουνίου 2023 ένας άντρας 41 ετών με καταγωγή από την Αρμενία δολοφονήθηκε εν ψυχρώ τα ξημερώματα. Ο Ελληνοαρμένιος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εμπλακεί στην υπόθεση εισαγωγής 120 κιλών κοκαΐνης σε φορτίο με μπανάνες σε κοντέινερ από το Εκουαδόρ και βοηθούσε στο ξέπλυμα του βρόμικου χρήματος.

Στις 15 Ιουλίου 2023 ένας 39χρονος από τη Βόρεια Μακεδονία πέφτει νεκρός στη Χαλκιδική από σφαίρες εκτελεστών έξω από την κατοικία όπου παραθέριζε. Από τα πυρά τραυματίστηκε ο 45άχρονος ομοεθνής φίλος του. Το θύμα ήταν επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης καζίνου στην πατρίδα του.

Διαβάστε επίσης:

Νέος Κόσμος: Κλεμμένο από το Μιλάνο το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του Ζαμπούνη (Video)

Νέος Κόσμος: Πού εστιάζουν οι έρευνες της αστυνομίας για τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη (Videos)

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη – Άδειασαν το καλάζνικοφ μέσα στο αυτοκίνητο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter