Τώρα φταίει η «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη»

Τώρα φταίει η «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη»

Εκεί που η Δικαιοσύνη ήταν ανεξάρτητη και τυφλή, εκεί που έκανε τη δουλειά της και ήταν προσηλωμένη στο δίκιο, έπαθε μετάλλαξη. Μόλις το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε πως το σκάνδαλο Novartis ήταν σκάνδαλο και η «σκευωρία» μια αθλιότητα αυτών που έπρεπε να ελεγχθούν και να πάνε ενδεχομένως φυλακή, ο γάιδαρος άρχισε να πετάει και η Δικαιοσύνη να έχει πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Αναγκαστική… οπισθοχώρηση και παραδοχή Άδωνη: Δεν υπάρχει «σκευωρία» Novartis (Video)

Μόλις ξεπέρασαν τη σαστιμάρα και το σοκ, οι παρατρεχάμενοι, οι ενταγμένοι στην άθλια συνωμοσία της ενοχοποίησης αθώων και της προστασίας των συμφερόντων της Novartis, άρχισαν να αποδομούν τη Δικαιοσύνη, όπως έκαναν επί πέντε χρόνια, με τους προστατευόμενους μάρτυρες και τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο.

Το συγκρότημα Μαρινάκη, με προεξέχοντα τον Ιωάννη Βαπτιστή (κατά το Ζαν Μπατίστ) Πρετεντέρη, άρχισε να αμφισβητεί τη νομική συγκρότηση του βουλεύματος, Το βούλευμα έγινε «πρόχειρο», «προβληματικό νομικά», «Βούλευμα που φτιάχτηκε σε μερικές μέρες» και άλλα ευτράπελα.

Ο Τάσος Τέλλογλου, σε ένα δικό του πόνημα, αποφαίνεται πως υπήρξε ντηλ προκειμένου να μην παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για τη σκευωρία, ενώ διαβεβαιώνει ότι το βούλευμα έχει αντιφάσεις. Αλήθεια; Ο Τέλλογλου είναι δημοσιογράφος και αν γνωρίζει ποιοι και πώς ντηλάρισαν, ποιοι δηλαδή έκαναν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, οφείλει να το γράψει με στοιχεία γιατί πρόκειται για εγκληματική πράξη. Αν δε το βούλευμα έχει αντιφάσεις, πρέπει να τις πει στον κόσμο.

Γιατί γίνεται η δολοφονία του νομικού χαρακτήρα των δικαστών που έβγαλαν το βούλευμα, όπως έγινε η δολοφονία χαρακτήρα των προστατευόμενων μαρτύρων; Μα για να δημιουργήσουν σύγχυση. Να υπάρξουν κάποιοι (όσοι και αν είναι αποτελεί όφελος) που θα πιστέψουν πως έτσι έχουν τα πράγματα, έχουμε να κάνουμε με μια πρόχειρη ή «μιλημένη» νομική κρίση. Με τον τρόπο αυτό, όλα όσα έστησε η κυβέρνηση, όλη η αθλιότητα και η συνωμοσία προκειμένου να καταδικαστούν αθώοι και να τη γλυτώσουν οι ένοχοι, υποβαθμίζεται σε μια «συνεννόηση» για να τελειώσει το θέμα ή σε νομική αστοχία.

Άρα η  Novartis μπορεί και να είναι σκευωρία και δεν φταίνε όσοι διαψεύστηκαν από την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου. Δικαιολογούνται και όσοι απειλούσαν τους Εισαγγελείς, και όσοι ήθελαν δεμένους τους δημοσιογράφους. Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για την πρόθεσή τους να μας βάλουν φυλακή, να θυμίσω πως ψήφισαν μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα νομική ρύθμιση, με την οποία προέβλεπαν ότι μπορεί να υπάρξει παράσταση πολιτικής αγωγής και στο Ειδικό Δικαστήριο. Τόσο σίγουροι ήταν για την παραπομπή μας στο Ειδικό Δικαστήριο και εξασφάλισαν την παρουσία τους. Τα είχαν σχεδιάσει όλα, αλλά είχαν υπερτιμήσει τον εαυτό τους και τις εγκληματικές τους μεθοδεύσεις. Υπήρξαν «δικαστές στο Βερολίνο» οι οποίοι έσωσαν την τιμή της Δικαιοσύνης αν και από μόνοι τους δεν μπορούν να αλλάξουν την συνολική εικόνα της.

Άφησα τον Άδωνη Γεωργιάδη για το τέλος. Μετά από απουσία τριών ημερών (τόσες εκτιμούν οι επικοινωνιολόγοι του Μητσοτάκη ότι απαιτούνται για να αρχίσει να πέφτει ένα θέμα από την επικαιρότητα) ο αμίλητος Άδωνης βρήκε τη φωνή του και μίλησε στο Action24 . Παραδέχθηκε ότι με βούλα της Δικαιοσύνης δεν υπήρξε σκευωρία Novartis (τι άλλο να έλεγε), αλλά δεν ζήτησε συγνώμη από τους δημοσιογράφους που κατηγόρησε, γιατί ούτε ο Ανακριτής, όπως είπε, ζήτησε συγνώμη.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης γνωρίζει καλά ότι είναι αυτός στον οποίο επικεντρώνονται όλοι. Ήταν εκείνος που ανέλαβε το βάρος να μιλήσει για σκευωρία, ενώ την ίδια ώρα είχε συνεχή επαφή, όπως και ο Στουρνάρας, με τον ψευδομάρτυρα Μανιαδάκη. Απείλησε δημόσια Εισαγγελείς και δημοσιογράφους και  έχει πει πράγματα που θα τον  οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη.  Το κυριότερο όμως έχει αδιευκρίνιστα, που αυτές τις μέρες γίνεται μεθόδευση να χαρακτηριστούν ως φορολογική παράβαση για να κάνει συμπληρωματική φορολογική δήλωση και να τελειώνει. Λογαριάζει όμως, όπως και στη σκευωρία που έστησε, χωρίς αυτούς που κάνουν τους λογαριασμούς.

Επίσης γνωρίζει πως δεν έχει καμία κάλυψη πλέον από το κόμμα του. Αντιθέτως ήδη ψιθυρίζουν στη ΝΔ ότι «ο κακόμοιρος ο Μητσοτάκης την πάτησε από τον Σαμαρά και τον Άδωνη». Αυτό φυσικά και δεν ισχύει, αντιθέτως ο Μητσοτάκης ήταν ο εγκέφαλος της πολιτικής συμμορίας δίωξης αθώων, αλλά αυτό δεν έχει σημασία για τον Γεωργιάδη. Τον απασχολεί ότι είναι έκθετος και υπάρχει πιθανότητα να τον ρίξουν στα θηρία τα οποία έχουν και μεγάλη όρεξη τελευταία.

Κάνει λοιπόν μια δήλωση παραδοχής, (για να ζητήσει έστω και υποκριτικά συγγνώμη θέλει ηθικό ανάστημα) και αφήνει να κάνουν τη δουλειά τα φιλικά Μέσα Ενημέρωσης. Αφήνει δηλαδή την υπεράσπισή του στη γενική γραμμή της ΝΔ.

Η υπόθεση όμως, τόσο το σκάνδαλο όσο και η σκευωρία που έστησαν μιλώντας για σκευωρία, είναι πολύ μεγάλη για να καθαρίσουν με άρθρα αποδόμησης των προσώπων και της απόφασης του βουλεύματος. Ήδη η Δικαιοσύνη είναι πολύ ενοχλημένη από την συνεχή προσπάθεια εργαλειοποίησής της από το σύστημα Μητσοτάκη.

Όποιες και αν είναι οι εξελίξεις, η υπόθεση Novartis έχει ξανανοίξει. Αν αυτοί που έχουν τη δυνατότητα πολιτικά να αποκαταστήσουν την αλήθεια δεν το καταλάβουν και δε αφουγκραστούν την ανάγκη για κάθαρση, θα το πληρώσουν οι ίδιοι και όχι ο Μητσοτάκης. Ο Άδωνης Γεωργιάδης θα το πληρώσει σε κάθε περίπτωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter