Τραγελαφικό άνοιγμα των σχολείων – Από το «self test… υπάρχουν», στο «περάστε τη Δευτέρα από το σχολείο»

Τραγελαφικό άνοιγμα των σχολείων – Από το «self test… υπάρχουν», στο «περάστε τη Δευτέρα από το σχολείο»

Συνεχίστηκε και την Κυριακή το αλαλούμ με τα self test που υποσχέθηκε ότι θα έδινε δωρεάν σε γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, καθώς δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι δεν κατάφεραν να βρουν διαθέσιμα τεστ στα φαρμακεία, λόγω των τεράστιων ελλείψεων που παρατηρήθηκαν.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση, ολόκληρη την πεντάδα των δωρεάν self test που δικαιούνται θα πάρουν από τα σχολεία οι γονείς σε Αττική και Θεσσαλονίκη, που δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν έως χθες τα αυτοδιαγνωστικά τεστ. Όπως δήλωσε, λαμβάνεται μέριμνα και για την υπόλοιπη χώρα.

Για την επιστροφή στα θρανία, η κυβέρνηση θέσπισε την υποχρέωση των 5 σελφ τεστ για τις δύο πρώτες εβδομάδες, ενώ ειδικά την πρώτη εβδομάδα επιστροφής από τις γιορτές θα γίνουν 3 σελφ τεστ στους μαθητές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπολογίζεται ότι υπάρχει πενταπλάσιο απόθεμα αυτοδιαγνωστικών τεστ σε κάθε σχολική μονάδα από τον αριθμό των δικαιούχων που δεν έλαβαν τεστ. Δηλαδή πάνω από 1 εκατ. τεστ στις σχολικές μονάδες της χώρας έναντι 200.000 (12%) μαθητών και εκπαιδευτικών που φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει τα τεστ τους.

Συνδρομή από την ΚΕΔΕ

Το Επιτελικό Κράτος με τα χέρια ψηλά, στο θέμα των self test, βάζει την ΚΕΔΕ που όμως ομολογεί πως δεν έχει αρμοδιότητα, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Από προκύπτει από την επιστολή που έστειλε η στέλνει η ΚΕΔΕ στους δημάρχους και στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Σήμερα το απόγευμα ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Παιδείας πως ένας μικρός αριθμός μαθητών και καθηγητών δεν έχει καταφέρει βρει self τεστ σε περιοχές της χώρας. Προκειμένου να μην μείνει ούτε ένας εκπαιδευτικός η μαθητής χωρίς το απαραίτητο self τεστ και τα σχολεία μας να ανοίξουν τη Δευτέρα με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, μας ζητήθηκε η συνδρομή των σχολικών επιτροπών, έτσι ώστε με κατεπείγουσες διαδικασίες, να προμηθεύσουμε τις σχολικές μονάδες με μικρό αριθμό, self τεστ (πχ. 25 σε κάθε μονάδα). Για το λόγο αυτό, προηγήθηκε συνεννόηση με τον σύλλογο των φαρμακαποθηκών, προκειμένου αυτές να μείνουν ανοιχτές την Κυριακή. Λίστα με τηλέφωνα επικοινωνίας ανά νομό, θα σας έρθει έως αργά σήμερα το βράδυ. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε για τις δικές σας, άμεσες ενέργειες, παρά τη στενότητα του χρόνου».

Η διαδικασία για προμήθεια self test από τα σχολεία

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων έχουν οδηγία να βρίσκονται στα σχολεία από τις 7 το πρωί προκειμένου να χορηγούν self test για τις μεμονωμένες περιπτώσεις μαθητών/εκπαιδευτικών που μπορεί να μην έχουν προμηθευτεί.

Το self test δεν θα γίνεται στα σχολεία. Ο γονέας έχει την ευθύνη να πάρει το self test και να το κάνει στο παιδί του, το οποίο θα μπορεί να μπει στο σχολείο εφόσον το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter