Τραγωδία Τέμπη: Ενώπιον του εφέτη ανακριτή στελέχη του ΟΣΕ

Τραγωδία Τέμπη: Ενώπιον του εφέτη ανακριτή στελέχη του ΟΣΕ

Ενώπιον του ανακριτή Λάρισας θα βρεθούν την Τρίτη ο νυν διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης και ο γενικός διευθυντής, από τον Μάρτιο του 2017 έως και τον Νοέμβριο του 2019, της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ.

Και οι δύο εμπλέκονται στην υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με τη δικαστική έρευνα να συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλες καταθέσεις των διωκόμενων στελεχών του ΟΣΕ.

Η χημική ουσία που εντόπισαν οι εμπειρογνώμονες και τα ερωτήματα

Όπως έγραψε από χθες, Δευτέρα, το documentonews.gr, σοβαρά ερωτήματα εγείρουν τα όσα αποκάλυψαν κατά την παρουσίαση του πορίσματος τους για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη τα μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (ΕΔΑΚΟ), σχετικά με την ανεύρεση χημικής ουσίας στο χώρο του δυστυχήματος.

Πιο αναλυτικά, το Γενικό Χημείο του Κράτους ένα μήνα μετά το δυστύχημα πήρε δείγματα από το χώρο της τραγωδίας. Σε αυτά ανίχνευσε την χημική ουσία ξυλόλιο, μία ουσία η οποία χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία.

Διαβάστε επίσης: Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το νέο πόρισμα για την τραγωδία στα Τέμπη

Όπως ανέφεραν τα μέλη της ΕΔΑΚΟ η συγκεκριμένη ουσία βρέθηκε στην εξωτερική επιφάνεια της μπλε μηχανής του τρένου. Τα μέλη της ΕΔΑΚΟ ανέφεραν ακόμη ότι η πυρκαγιά που προκλήθηκε αποκλείεται να ήταν αποτέλεσμα του «ηλεκτρικού τόξου» που δημιουργήθηκε από τη σύγκρουση των δύο τρένων. Όπως επισήμαναν «η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη καύσιμη ύλη», ενώ σε ότι αφορά τη χημική ουσία που εντοπίστηκε, υποστήριξαν ότι δεν «τεκμηριώνεται ότι είναι από τα έλαια των μετασχηματιστών».

Δηλαδή η συγκεκριμένη ουσία αποκλείεται να προέρχεται από τις μηχανές των τρένων. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι πως βρέθηκε εκεί η συγκεκριμένη ουσία.

Οι εμπειρογνώμονες υποστήριξαν ότι στη μοιραία αμαξοστοιχία υπήρξε σκευοφόρος ενός επιβάτη που κανείς δεν γνωρίζει τι υπήρχε μέσα. Επίσης, σύμφωνα με όσα ανέφεραν κάποιοι από τους τραυματίες είχαν υποστεί χημικά εγκαύματα.

Η ανεύρεση της ουσίας, εγείρει εκ νέου ερωτήματα για το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία. Κάτι στο οποίο θα πρέπει να δώσει απαντήσεις η έρευνα της Δικαιοσύνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter