Τράπεζα Πειραιώς: Και τρίτο κρούσμα βίαιης επίθεσης εξαγριωμένου πελάτη σε υπάλληλο

Τράπεζα Πειραιώς: Και τρίτο κρούσμα βίαιης επίθεσης εξαγριωμένου πελάτη σε υπάλληλο

Μια ακόμη βίαιη επίθεση, την τρίτη μέσα σε λίγες εβδομάδας, από εξαγριωμένο πελάτη σε βάρος τραπεζοϋπαλλήλου της Τράπεζας Πειραιώς, κατήγγειλε σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς. Οι επιθέσεις αυτές προκύπτουν  πρωτίστως ως απόρροια του μεγάλου εκνευρισμού που αναπτύσσεται στις ουρές που σχηματίζονται έξω από τα καταστήματα της τράπεζας και την παρατεταμένη αναμονή των πελατών, λόγω της μεγάλης συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων της Πειραιώς αλλά και του προσωπικού της με τις αλλεπάλληλες εθελουσίες.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση του ΣΕΥΤΠΕ, χτες πελάτης επιτέθηκε φτύνοντας εργαζόμενο της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν υπάρξει άλλα δυο κρούσματα βίαιων επιθέσεων, ένα με πελάτη  που έβγαλε μαχαίρι σε υπάλληλο της τράπεζας στον Άγιο Στέφανο και δεύτερο με ξυλοδαρμό υπαλλήλου στη Βόρεια Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας αποφάσισε να βγάλει ανακοίνωση προς διανομή στους πελάτες της τράπεζας, απευθύνοντάς τους έκκληση να μην τα βάζουν με τους τραπεζοϋπαλλήλους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και τους εξυπηρετούν  – αφού δεν είναι εκείνοι που πήραν τις αποφάσεις να μπει  λουκέτο σε τόσα καταστήματα οδηγώντας στην ταλαιπωρία τους, αντίθετα εκείνοι  αντιστρατεύθηκαν  τα λουκέτα  – και επιπλέον δουλεύουν και οι ίδιοι υπό συνθήκες εξουθένωσης ενώ  υφίστανται πάμπολλες αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές από την ανώτερη ιεραρχία της διοικητικής πυραμίδας, για να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν την εργασία τους.

Έκκληση του ΣΕΥΤΠΕ προς τους πελάτες: «Μην πυροβολείτε τους τραπεζοϋπαλλήλους»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν μεμονωμένα περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς. Σήμερα έφτυσαν συνάδελφο, χθες έβγαλαν μαχαίρι και πριν λίγο καιρό προπηλάκισαν συνάδελφο μέσα σε κατάστημα. Σε καμία περίπτωση οι πελάτες δεν πρέπει να θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο δυσχεραίνουν την πρόσβασή τους σε τραπεζικές υπηρεσίες που παρέχονται από το δίκτυο των καταστημάτων.

Ως Σύλλογος εργαζόμενων στην Τράπεζα, καταδικάζουμε κάθε απόπειρα βίαιων συμπεριφορών που στοχεύουν συναδέλφους μας και επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε στο πελατειακό μας κοινό ότι:

-Οι συνάδελφοι μας δε σταμάτησαν ούτε μια μέρα να παρέχουν υπηρεσίες στους συναλλασσόμενους, παρότι οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από τον covid-19

-Η βίαιη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων από τις Διοικήσεις των τραπεζών και η αντίστοιχη μείωση του προσωπικού, πάρα τις σφοδρές αντιδράσεις μας, επιβάρυνε τόσο το πελατειακό κοινό όσο και τους εναπομείναντες συναδέλφους μας που έχουν φτάσει στα όρια της εξάντλησης.

-Οι τραπεζοϋπάλληλοι προσπαθούν να εξυπηρετήσουν όλους τους πελάτες της Τράπεζας μέσω ραντεβού σύμφωνα με την τήρηση των απαραίτητων περιορισμών που έθεσε η πολιτεία.

-Οι τραπεζικοί υπάλληλοι επιδεικνύουν καθημερινά τον ίδιο επαγγελματισμό και ζήλο βάσει του οποίου σφυρηλατήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, οι σχέσεις εμπιστοσύνης στο πλαίσιο του πελατοκεντρικού συστήματος εξυπηρέτησης.

Για το λόγο αυτό δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε ηθικό ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων να αποτελεί εξιλαστήριο θύμα για τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται από επιλογές τρίτων, τη στιγμή που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας βίαιης συρρίκνωσης και αντιεπαγγελματικών συμπεριφορών από τραπεζίτες για να τους οδηγήσουν εκτός εργασίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter