Τρεις προτάσεις για την επόμενη μέρα Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Τρεις προτάσεις για την επόμενη μέρα Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Με τρεις προτάσεις, μία της γραμματέως του κόμματος Ράνιας Σβίγγου, μία της πλειοψηφίας και μια της «Ομπρέλας» βρέθηκαν αντιμέτωπα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την εισήγηση της γραμματέως η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει την Πέμπτη 13 Ιουλίου, το διαρκές (με τη σύνθεση δηλαδή του προηγούμενου τον Μάιο του 2022) Συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και λίγες ημέρες πριν τη ΔΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνει η εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση.

Διαβάστε επίσης – ΣΥΡΙΖΑ: «Λευκός καπνός» στην Πολιτική Γραμματεία – Ποια πρόσωπα προτείνονται στις ηγετικές θέσεις

Η πλειοψηφία του κόμματος, Προεδρικοί και ΡΕΝΕ ζήτησαν η εκλογή Προέδρου να γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον ερχόμενο Οκτώβριο ώστε να υπάρξει χρόνος οι πολιτικές πλατφόρμες των υποψήφιων προέδρων να επικοινωνηθούν με τα μέλη του κόμματος και τους πολίτες και η «Ομπρέλα» τάχθηκε υπέρ της άμεσης εκλογής της νέας ηγεσίας ακόμη και εντός Ιουλίου.

Τα μέλη της ΠΔ αναμένεται με ψηφοφορία να τοποθετηθούν και για την υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου για τη θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Όλγας Γεροβασίλης για τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής, του Διονύση Καλαματιανού για τη θέση του
Γραμματέα της ΚΟ και του Θανάση Θεοχαρόπουλου για τη θέση του διευθυντή της ΚΟ.

Νωρίτερα, τόσο ο Χρήστος Σπίρτζης, όσο και ο Παύλος Πολάκης κατέθεσαν δικές τους πλατφόρμες για την μετά Τσίπρα εποχή. Ενδιαφέρον είχε η πρόταση Σπίρτζη να παραμείνει Πρόεδρος της ΚΟ ο Αλέξης Τσίπρας και να πλαισιωθεί από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Αλέξη Χαρίτση, Έφη Αχτσιόγλου και Νίκο Παππά. Μια πρόταση που προφανής στόχος της ήταν να πάει πίσω χρονικά η εκλογή νέου προέδρου ενδεχομένως και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter