Τσατάνη: Δεν αμφισβητώ την εντιμότητα Παπαγγελόπουλου – Με δική μου πρωτοβουλία συναντηθήκαμε

Τσατάνη: Δεν αμφισβητώ την εντιμότητα Παπαγγελόπουλου – Με δική μου πρωτοβουλία συναντηθήκαμε

Στην παραδοχή ότι η ίδια κίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να συναντηθεί με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο προχώρησε ενώπιον της Προανακριτικής η Γεωργία Τσατάνη, η οποία χαρακτήρισε αληθή όσα είχε καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, το 2016, όταν δηλαδή ξεκαθάριζε πως σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό να αμφισβητήσει την εντιμότητα του τότε αν. υπουργού Δικαιοσύνης.

Η μάρτυρας υποστήριξε πως αγνοεί πλήρως το αντικείμενο που ερευνά η Επιτροπή και ότι δεν γνωρίζει τίποτα για πιέσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στους αρμόδιους εισαγγελείς για την υπόθεση Novartis.

Όσον αφορά τη συνάντησή της με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παραδέχτηκε ότι η ίδια κίνησε τις διαδικασίες, με σκοπό να αλλάξει την άποψη του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για την υπόθεση Βγενόπουλου. Συγκεκριμένα, η «λανθασμένη άποψη» και «παρέμβαση» Παπαγγελόπουλου συνίσταται -κατά την μάρτυρα- στο γεγονός ότι ο τότε αναπληρωτής υπουργός θεωρούσε πως η δικογραφία Βγενόπουλου έπρεπε να επιστραφεί στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Εν ολίγοις, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος φέρεται να είπε στην Γεωργία Τσατάνη όσα κατήγγειλαν οι Ιωάννης Αγγελής και Ελένη Ράικου εναντίον της. Άλλωστε, το πρωτοβάθμιο και το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλε πειθαρχική ποινή στην πρώην εισαγγελέα για τον ίδιο ακριβώς λόγο, αφού παράτυπα αφαιρέθηκε η δικογραφία Βγενόπουλου από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Μάλιστα, η Γεωργία Τσατάνη όχι μόνο αφαίρεσε παράτυπα την δικογραφία αλλά τη συνένωσε με προγενέστερες, οι οποίες οδηγήθηκαν όλες μαζί στο αρχείο.

Διαβάστε επίσης: Παπαγγελόπουλος: Ήρθε η ώρα να αποκαλύψω τα ρουσφέτια που μου ζητούσαν Τσατάνη, Αγγελής, Ράικου και Αθανασίου

Η Γεωργία Τσατάνη, μετά από σχετική ερώτηση του Σπύρου Λάππα, αποκάλεσε αληθή όσα είχε καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Τότε, η μάρτυρας είχε κάνει σαφές σε όλους τους τόνους ότι δεν είχε καμία πρόθεση να θίξει την εντιμότητα του Δ. Παπαγγελόπουλου. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει: «{…} Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Παπαγγελόπουλος, του οποίου τονίζω ξανά και ξανά και επισημαίνω δεν αμφισβητώ την εντιμότητά του, αυτό που αμφισβητώ είναι η σοβαρότητα με την οποία έχει χειριστεί το όλο θέμα σχετικά με τη νομίμως από εμέ διενεργούμενη προκαταρτική έρευνα».

Εν συνεχεία, όταν ρωτήθηκε και πάλι από τον Σπύρο Λάππα για το αν έχει κινήσει ένδικα μέσα εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη, αφού -κατά τα λεγόμενά της- ο εκδότης του Documento την είχε στοχοποιήσει, εκείνη απάντησε «όχι». Επίσης, φέρεται να της επιδείχθηκαν οι καταθέσεις των Ράικου, Δραγάτση, Ελευθεριάνου, Αγγελή, Ζαγοραίου και των Κυπρίων Εισαγγελέων, οι οποίοι την κατηγορούσαν για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης χωρίς να περιμένει την εισαγγελική κρίση των Κυπρίων συναδέλφων της, όπως ρητά είχε συμφωνηθεί, με την ίδια να απαντά λακωνικά ότι «είναι άποψή τους». 

Διαβάστε επίσης: Αγωγή και στην Τσατάνη από τον Κώστα Βαξεβάνη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter