Τσίπρας από Πύργο: Ως εδώ με το παρακράτος των υποκλοπών – Στις 21 του Μάη έρχεται η ώρα της δικαιοσύνης

Τσίπρας από Πύργο: Ως εδώ με το παρακράτος των υποκλοπών – Στις 21 του Μάη έρχεται η ώρα της δικαιοσύνης

«Όσο περνάνε οι μέρες γίνεται ολοένα και πιο καθαρό ότι η Ελλάδα βαδίζει πια στο δρόμο της πολιτικής αλλαγής. Ήρθε η ώρα της αλλαγής! Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης, παντού!» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στο ξεκίνημα της ομιλίας του στον Πύργο την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα ζητήματα των υποκλοπών, της ακρίβειας, της διαφθοράς και της ενεργειακής κρίσης.

«Ως εδώ με ένα κράτος που ούτε μπορεί, αλλά ούτε και θέλει να παρέχει στοιχειώδη ασφάλεια και προστασία στους πολίτες. Με ένα κράτος που το μεταχειρίζονται σαν να είναι ατομική ιδιοκτησία της αγίας οικογένειας. Ως εδώ με μια κυβέρνηση που διαλύει κάθε δομή κοινωνικής προστασίας, ξεπουλά στρατηγικούς τομείς, και την ίδια στιγμή μοιράζει δισεκατομμύρια που δεν της ανήκουν, στα δικά της παιδιά, τους κομματικούς αξιωματούχους και την κρατικοδίαιτη ελίτ. Ως εδώ με το παρακράτος των υποκλοπών, με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου και αυτουργό τον ίδιο τον πρωθυπουργό» συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του και συνέχισε τονίζοντας: «Η Ελλάδα δεν είναι Πάτσηδες και οι Παπαθανάσηδες. Δεν είναι τα γαλάζια golden boys. Δεν είναι οι πρίγκηπες και οι γόνοι που μας κυβερνάνε.»

Αναφερόμενος στην προσπάθεια συγκάλυψης και διάχυσης των ευθυνών που επιχειρεί η κυβέρνηση σχετικά με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Η Ελλάδα της αδιαφάνειας και του ρουσφετιού, που αδιαφορεί ακόμα και για της ζωές των ανθρώπων, δεν είναι η Ελλάδα που μας αξίζει. Γιατί αυτή η Ελλάδα που δε μας αξίζει, φανερώθηκε πριν από ένα μήνα στα Τέμπη. Και μαζί φανερώθηκε η ανικανότητα, η αναποτελεσματικότητα του δήθεν επιτελικού κράτους, αλλά και η ανευθυνότητα του Αρχιεπιτελάρχη. Όλοι οι Έλληνες έχουμε ευθύνη εκτός από τον κο Μητσοτάκη. Την πρώτη μέρα έφταιγε ο σταθμάρχης. Τη δεύτερη έφταιγε η  Ρυθμιστική Αρχή. Την τρίτη η προηγούμενη κυβέρνηση. Ποιος άλλος; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Την τέταρτη έφταιγαν όλοι. Το πολιτικό σύστημα, οι διαχρονικές παθογένειες, το αναχρονιστικό κράτος, οι συντεχνίες. Όλοι, άρα κανένας συγκεκριμένα.».

«Γιατί ο κος Μητσοτάκης 4 χρόνια τώρα σε όλα τα κρίσιμα παριστάνει τον ανήξερο. Δεν ήξερε τη μελέτη που αποδείκνυε ότι εκτός ΜΕΘ η συντριπτική πλειοψηφία από όσους διασωληνώνονται, πεθαίνουν. Δεν ήξερε ότι ο ανιψιός του είχε στήσει παρακράτος μέσα στο Μαξίμου και παρακολουθoύσε το πολιτικό σύμπαν. Δεν ήξερε ότι η υπουργός του ανέδειξε κορυφαίο πρόσωπο του Πολιτισμού τον κ. Λιγνάδη. Δεν ήξερε τι έκαναν ο κ. Πάτσης, η κ. Νικολάου, ο κ. Κοντολέων, η στρατιά των αρίστων στην κυβέρνησή του» συμπλήρωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνοντας μια αναδρομή σε όλα τα «γαλάζια σκάνδαλα της θητείας Μητσοτάκη.

Περιγράφοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ, από τον πρώτο χρόνο και αύξηση των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% από τον πρώτο χρόνο. Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις δεσμεύτηκε για επιστροφή όλων των αναδρομικών τους σε 3 ετήσιες δόσεις, επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019 και άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών και πρόσληψη επιπλέον 10.000 σε βάθος τριετίας, ενώ για την Παιδεία αναφέρθηκε σε 20.000 διορισμούς μόνιμων δασκάλων και καθηγητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε βάθος τετραετίας.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη σιγουριά του για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επικείμενες εκλογές: «Έχει έρθει η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Και θέλω να εκφράσω τη σιγουριά μου. Θα έρθει αυτή η αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Ότι και να κάνουν, όσο και κοροϊδέψουν, όση προπαγάνδα και να επιστρατεύσουν, ο κύβος ερήφθει. Ο λαός μας θα σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Και η Ελλάδα θα μπει επιτέλους σε ένα άλλο δρόμο. Γιατί το δίλημμα των εκλογών δεν είναι απλά ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία. Είναι Αλήθεια ή συγκάλυψη Είναι εντιμότητα, ή διαφθορά. Είναι Δικαιοσύνη ή αδικία.Είναι Δημοκρατία ή οικογενειοκρατία. Και ο λαός μας θα απαντήσει συντριπτικά: Αλήθεια, εντιμότητα, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία. Ο λαός μας θα απαντήσει με νίκη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter