Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για το καθεστώς Μητσοτάκη (Video)

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για το καθεστώς Μητσοτάκη (Video)

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για το καθεστώς Μητσοτάκη. Πέντε μέρες έμειναν για να υπογράψει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του την αλλαγή» σημείωσε ξεκινώντας την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως είπε, «πέντε μέρες έμειναν για να υπογράψει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του το συμβόλαιο της αλλαγής. Την αλλαγή με δημοκρατία και δικαιοσύνη. Και μετά τη σημερινή μας συγκέντρωση εδώ στη Θεσσαλονίκη, λέω αν μας το ζητήσει, να μη φανούμε αγενείς. Να στείλουμε βοήθεια να μαζέψει τα πράγματα από το Μαξίμου. Να μαζέψει και τα καλώδια του Predator και των παράνομων παρακολουθήσεων. Γιατί από Δευτέρα το Μαξίμου θα ανοίξει τις πόρτες του στη δημοκρατία. Θα γίνει επιτελείο της μεγάλης μας προσπάθειας για να φέρουμε την αλλαγή και τη δικαιοσύνη».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και σε όσα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους πολίτες: δηλαδή να συγκρίνουν «Τη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον Μητσοτάκη με τον Τσίπρα», τονίζοντας ότι «Δεν έρχεται (σ.σ ο Μητσοτάκης) σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση, να γίνει πιο εύκολη η σύγκριση, αλλά έστω κι έτσι, ας συγκρίνουμε εμείς» τόνισε και συμπλήρωσε: «Εσείς, κύριε Μητσοτάκη, η παράταξή σας, χρεοκοπήσατε τη χώρα. Βυθίσατε την οικονομία στο βάλτο και την κοινωνία στην απόγνωση. Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Την απελευθερώσαμε από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Εσείς αφήσατε τα ταμεία άδεια, να μην μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τις συντάξεις. Εμείς τα παραδώσαμε γεμάτα. Τα βρήκατε με 37 δισεκατομμύρια. Χάρη στον σεβασμό μας για το τελευταίο ευρώ του λαού. Χάρη στα καθαρά μας χέρια. Και κυρίως: Εσείς λεηλατήσατε την κοινωνία». 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε πώς θα ήταν η Ελλάδα σήμερα, «αν εμείς αντί για υποχρέωση να μαζέψουμε 40, είχαμε ευχέρεια να δαπανήσουμε 60; Θα είχαμε αξιοπρεπή δημόσια νοσοκομεία με γιατρούς και νοσηλευτές, σχολεία και πανεπιστήμια με δασκάλους και καθηγητές και ένα αξιόπιστο κοινωνικό κράτος» και συμπλήρωσε ότι «Εσείς προτιμήσατε να τα κάνετε απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς και επιδοτήσεις στην αισχροκέρδεια».

Την ίδια στιγμή, συνεχίζοντας την σύγκριση, αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι «με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον της Μακεδονίας, λύσαμε ένα χρόνιο πρόβλημα με τους γείτονες. Υπογράψαμε μετά από σκληρή διαπραγμάτευση τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αγνοώντας εν ονόματι της πατρίδας το κομματικό κόστος. Αποσοβήσαμε τον κίνδυνο να γίνει η γειτονική μας χώρα ορμητήριο δυνάμεων που επιβουλεύονται την Ελλάδα. Η πολεμική μας αεροπορία φυλάγει τον εναέριο χώρο της. Η ελληνική αεροπορία, όχι η τουρκική. Εσείς τι κάνατε; Βυσσοδομήσατε εναντίον μιας συμφωνίας που ξέρατε καλά ότι είναι επωφελής για τη χώρα. Συμμαχήσατε με την άκρα Δεξιά στην προσπάθεια να παραπλανήσετε τον λαό». 

«Ακραίος λαϊκιστής ο Μητσοτάκης»

Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε ότι με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών πήρε μέρος και κάλυψε «όλες τις εκδηλώσεις αγριότητας, ακόμα και βίας» και έβαλε «το προσωπικό και το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό συμφέρον. Για να έρθετε μετά ως κυβέρνηση και όχι μόνο να τηρήσετε τη συμφωνία» τόνισε και συμπλήρωσε «Αλλά και να δηλώνετε ότι την τιμάτε. Μέχρι και γράμμα ευχαριστίας σας έστειλε προχθές ο Ζόραν Ζάεφ που αγωνίζεστε για να μπεί η Βόρεια Μακεδονία στην ΕΕ. Και καλά κάνατε και την τιμάτε τη συμφωνία».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν τον τιμά αυτή η στάση τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον χαρακτήρισε «υποκριτή και ακραίο λαϊκιστή». «Τι θέλετε τελικά να κρίνουμε και να συγκρίνουμε από τη διακυβέρνησή σας; Την αδιαφορία σας; Την αλαζονεία σας; Τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις σας; Δε νοιάζεστε! Αυτή είναι η φράση που σας συνοδεύει» τόνισε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν νοιάζεται για τους απλούς ανθρώπους και τα προβλήματα τους, ενώ συμπλήρωσε ότι «Με τις επιλογές σας απαξιώνετε τη ζωή των ανθρώπων αλλά και τη χώρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter