Βόλος: Αποζημίωση 100.000 ευρώ στους γονείς 26χρονου που αυτοκτόνησε στο νοσοκομείο

Βόλος: Αποζημίωση 100.000 ευρώ στους γονείς 26χρονου που αυτοκτόνησε στο νοσοκομείο

Αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου στους γονείς ενός 26χρονου ο οποίος το 2017 αυτοκτόνησε πέφτοντας στο κενό από τον 7ο όροφο του νοσοκομείου.

Όλα συνέβησαν το Φεβρουάριο του 2017. Ο 26χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, λόγω «φαρμακευτικής δηλητηρίασης» που είχε υποστεί μετά τη λήψη άγνωστης ποσότητας χαπιών. Ο 26χρονος είχε ιστορικό ως ασθενής καθώς έπασχε από επιληψία και κατάθλιψη. Εκείνη τη μέρα αφού κατανάλωσε τα χάπια προέβη «σε διπλή απόπειρα αυτοκτονίας», πέφτοντας από ύψωμα 2,5 μέτρων σε χωριό της περιοχής.

Αρχικά ο 26χρονος εισήχθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) του νοσοκομείου όπου παρουσίασε «έντονη διέγερση». Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Α’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου και συγκεκριμένα σε θάλαμο του 7ου ορόφου του κτιρίου.

Την επόμενη μέρα, όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση ο ασθενής εξακολούθηση να είναι «διεγερτικός». Για το λόγο αυτό του χορηγήθηκε ηρεμιστικό φάρμακο, με τον 26χρονο ασθενή να πέφτει για ύπνο. Στη συνέχεια ο ασθενής παρουσίασε και πάλι «διέγερση», με αποτέλεσμα να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με ψυχίατρο για τη λήψη οδηγιών.

Λίγο μετά ο 26χρονος «αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, πηδώντας από το παράθυρο του δωματίου του στο κενό, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματιμό του». Στη συνέχει εισήχθη στην εντατική όπου έπειτα από λίγο απεβίωσε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικαστική απόφαση ο 26χρονος, έπασχε «από χρόνια επιληψία και κατάθλιψη» και για το λόγο αυτό όχι μόνο λάμβανε φαρμακευτική αγωγή «αλλά παρακολουθείτο τόσο από ιδιώτη νευρολόγο στην Αθήνα όσο και από μονάδα ψυχικής υγείας του τόπου κατοικίας του».

Ωστόσο, «παρά το ως άνω νευρολογικό – ψυχιατρικό ιστορικό του, τη σχετικώς παρατηρηθείσα συμπτωματολογία και τις ούτως ή άλλως πιθανολογούμενες ανεπιθύμητες ενέργειες των συγκεκριμένων φαρμακευτικών ουσιών (μεταξύ των οποίων και ο αυτοκτονικός ιδεασμός), πολλώ δε μάλλον της υπερκατανάλωσης αυτών… παρέμεινε νοσηλευόμενος σε θάλαμο της Παθολογικής Κλινικής του εναγόμενου νοσοκομείου, στον 7ο όροφο του κτηρίου, έως και το μεσημέρι της επομένης ημέρας, οπότε και προέβη σε απόπειρα αυτοκτονίας, πηδώντας στο κενό από το ανασφάλιστο παράθυρο του θαλάμου του, με αποτέλεσμα τον εν τέλει θανατηφόρο τραυματισμό του»

Επομένως το δικαστήριο έκρινε «ότι στοιχειοθετείται αδικοπρακτική ευθύνη του νοσοκομείου» και αποφάσισε την αποζημίωση των γονιών του 26χρονου με το ποσό των 100.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το νομικό χειρισμό της υπόθεσης για λογαριασμό των γονιών του 26χρονου είχε αναλάβει ο γνωστός δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς.

Διαβάστε επίσης: ΟΙΕΛΕ: «Παραθρησκευτικός χώρος από εύπορες οικογένειες» – 300 παιδιά διδάσκονται παράνομα στο σπίτι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter