Βουλή: «Ροντέο» Πολάκη – Πλεύρη για σκάνδαλο Novartis, πανδημία και… Τσίπρα

Βουλή: «Ροντέο» Πολάκη – Πλεύρη για σκάνδαλο Novartis, πανδημία και… Τσίπρα

Μετωπικά συγκρούστηκαν o Παύλος Πολάκης και ο Θάνος Πλεύρης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατά την ακρόαση του πρώην οικονομικού εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος αξιοποιείται από την κυβέρνηση στη θέση του αν. προϊσταμένου του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των καταστημάτων κράτησης, ενώ είχε καταθέσει και στο Ειδικό Δικαστήριο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καταγγέλοντας εξωθεσμικές πιέσεις.

Αφού προκλήθηκε από τον Γιάννη Λοβέρδο, ο τομεάρχης Διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως «σκάνδαλο Novartis υπήρχε», περιγράφοντας όσα κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες περί χρηαμτισμού πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για να καθοριστούν αναλόγως οι τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα. Θύμισε δε το δυσθεώρητο πρόστιμο που πλήρωσε η Novartis στις ΗΠΑ για όσα έπραξε στην Ελλάδα, ενώ σχολίασε ειρωνικά ότι μόνο στη χώρα μας το σκάνδαλο είναι σκευωρία.

«Σε άδειασε ο Τσίπρας…» παρενέβη εκτός μικροφώνου, με τον πρώην αν. Υπουργό Υγείας να αντιτείνει: «Αυτά να τα πεις στον Τσίπρα, όχι σε εμένα», αποκαλώντας τον «βαρκάρη του Αχέροντα», καθώς -όπως είπε- παρέλαβε 13.750 νεκρούς και παρέδωσε 35.000 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Δεν θα “κορδίζει” (σ.σ. κομπάζει) ο Πλεύρης, ο οποίος επά ημερών του διαχειρίστηκε τεράστιο πακέτο χρημάτων και είχε τους περισσότερους νεκρούς» πρόσθεσε και παρότρυνε τον κ. Πλεύρη να κάνει… «μουρμού». «Σιωπή και χαμηλά το κεφάλι Πλεύρη μπροστά μου, είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα» επανέλαβε όταν ο πρώην υπουργός Υγείας με τη ΝΔ τον αποκάλεσε αντεμβολιαστή και τον κατηγόρησε πως «αν ήσουν εσύ, θα είχαμε 100.000 νεκρούς».

Να σημειωθεί ότι βουλευτής της πλειοψηφίας την ώρα της κορύφωσης της έντασης ακούγεται να φωνάζει στον Π. Πολάκη «ουστ αλήτη».

Διαβάστε επίσης: Handelsblatt: Πώς οι πλούσιοι Κινέζοι εκτοξεύουν τα ενοίκια στην Ελλάδα – Αύξηση 56% τα τελευταία πέντε χρόνια

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: €3 δισ. σε τράπεζες και εργολάβους αντί για φτηνά σπίτια και ενοίκια

«Φωτιά» τα ενοίκια στην Αθήνα – Ποιες ευρωπαϊκές πόλεις είναι πιο προσιτές

Μητσοτάκης: Κόβει τη συζήτηση για πλαφόν στα ενοίκια – Αυξάνει το όριο για τη Golden Visa

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter