Βραζιλία: Οι αγορές ψηφίζουν… Μπολσονάρο

Βραζιλία: Οι αγορές ψηφίζουν… Μπολσονάρο

Η στήριξη στον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας ξεπέρασε τις προσδοκίες και τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων και οι οικονομικές αγορές αντέδρασαν θετικά σε αυτό το γεγονός, καθώς ο Μπολσονάρο θα διεκδικήσει την προεδρία στις 30 Οκτωβρίου. Το νόμισμα της χώρας, ρεάλ, ανέβηκε κατά 3%, όσο και το χρηματιστήριο.

Οι πιθανότητες μιας πιθανής επανεκλογής του Μπολσονάρο αύξησαν την αξία σε μετοχές σε κρατικές εταιρείες, προσδοκώντας ότι θα μπορούσαν να ιδιωτικοποιηθούν εάν ο Μπολσονάρο εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία. Οι μετοχές της Banco do Brasil σημείωσαν άνοδο 7,8% και οι προνομιούχες μετοχές της εταιρείας πετρελαίου Petroleo Brasileiro, γνωστής ως Petrobras σημείωσαν άνοδο 7,8%.

Ο αριστερός αντίπαλος του Μπολσονάρο, ο πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, δεν κατάφερε να κερδίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών την Κυριακή. Ο Λούλα τερμάτισε μπροστά από τον Μπολσονάρο κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά η κούρσα ήταν λιγότερο σίγουρη από ό,τι έδειξαν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις.

Οι ευνοούμενοι του Μπολσονάρο σημείωσαν επίσης ισχυρές επιδόσεις στην ψηφοφορία στο Κογκρέσο, περιορίζοντας πιθανώς το περιθώριο του Λούλα για να κάνει δραματικές αλλαγές πολιτικής εάν καταφέρει και επιστρέψει στην προεδρία.

Ορισμένοι κύκλοι στην αγορά αναμένουν ότι το αποτέλεσμα μπορεί να ωθήσει τον Λούλα να δεσμευτεί για πιο μετριοπαθείς οικονομικές πολιτικές, ενώ ενισχύει την εκστρατεία του Μπολσονάρο, ο οποίος έχει υποσχεθεί μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις που επιδοκιμάστηκαν από πολλούς επενδυτές.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter