Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε να παραιτηθεί αν του επιβληθεί πρόστιμο για το «Beergate»

Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε να παραιτηθεί αν του επιβληθεί πρόστιμο για το «Beergate»

Σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, ο επικεφαλής των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, υποσχέθηκε να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος εάν η αστυνομία του Ντέραμ του επιβάλλει πρόστιμο για την παραβίαση των κανόνων lockdown.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο ηγέτης των Εργατικών επέμεινε ότι ήταν «απόλυτα ξεκάθαρος ότι δεν παραβιάστηκαν κανόνες». Η σκιώδης υπουργός Εξωτερικών και νούμερο 2 του κόμματος, Άντζελα Ρέινερ, επιβεβαίωσε επίσης ότι θα παραιτηθεί εάν της επιβληθεί κι εκείνης πρόστιμο.

Ο Στάρμερ δέχεται πιέσεις μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας για έρευνα για ένα συμβάν τον Απρίλιο του 2021, όταν έτρωγε κάρυ και έπινε μπίρα, εξ ου και το όνομα του σκανδάλου «Beergate», στο γραφείο ενός βουλευτή κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην προεκλογική εκστρατεία.

Οι Συντηρητικοί κατηγόρησαν τον Στάρμερ για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» καθώς ο ηγέτης της αντιπολίτευσης είχε προηγουμένως ζητήσει από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ να παραιτηθούν λόγω της παρουσίας τους σε κορονοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Στάρμερ είπε ότι οι κατήγοροί του «απλώς προσπαθούσαν να τροφοδοτήσουν τον κυνισμό» για τους πολιτικούς. Η αστυνομία του Ντέραμ ξεκίνησε την έρευνά της την Παρασκευή μετά τις τοπικές εκλογές, αφού προηγουμένως είχε δηλώσει ότι δεν πίστευε ότι είχε διαπραχθεί αδίκημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter