Βρετανία: Σταθερό προβάδισμα Τρας έναντι Σούνακ – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Βρετανία: Σταθερό προβάδισμα Τρας έναντι Σούνακ – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

H υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας εξακολουθεί να προηγείται σημαντικά του αντιπάλου της, Ρίσι Σούνακ, στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα δημοσκόπησης του οργανισμού YouGov για λογαριασμό του Sky News.

Ειδικότερα η μέτρηση δείχνει την Τρας να βρίσκετε στην κορυφή των προτιμήσεων των μελών του Κόμματος, προηγούμενη του Σούνακ κατά 32 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας το 66% των προτιμήσεων έναντι 34% του Σούνακ.

Παράλληλα, μόνο το 13% των μελών του Συντηρητικού Κόμματος είτε δεν έχει αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει είτε δεν θα ψηφίσει καθόλου στη διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έρχονται στο φόντο της αποκάλυψης ηχητικού ντοκουμέντου που εμφανίζει την Τρας στρέφεται με απαξιωτικά σχόλια κατά των Βρετανών εργαζόμενων. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Guardian, το τότε Νο2 του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών, ακούγεται να λέει ότι οι εργαζόμενοι στο νησί χρειάζονται «περισσότερο σπρώξιμο», υπονοώντας ότι δεν διαθέτουν τις ίδιες ικανότητες με τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό.

Πηγή: SkyNews

Διαβάστε επίσης: Σάλος στη Βρετανία: Ηχητικό ντοκουμέντο «καίει» τη Λιζ Τρας – Τα απαξιωτικά σχόλιά της για τους εργαζόμενους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter