Χαλκίδα: Τραυματισμός 8χρονου σε τσουλήθρα

Χαλκίδα: Τραυματισμός 8χρονου σε τσουλήθρα

Ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει πολύ την Εύβοια είναι οι κακές συνθήκες των παιδικών χαρών που οδηγούν σε τραυματισμού παιδιών. Νέο ατύχημα συνέβη την Κυριακή στην Χαλκίδα με ένα παιδί 8 ετών να τραυματίζεται.

Το ατύχημα έγινε στην παιδική χαρά της πλατείας του Αγίου Νικολάου όταν το παιδί ανέβηκε στα σκαλοπάτια της τσουλήθρας και ένα τμήμα αυτής υποχώρησε με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του. Σύμφωνα με το evima.gr, ο Δήμος «σφράγισε» την τσουλήθρα και για άλλη μια φορά τίθεται στο επίκεντρο το ζήτημα της ελλιπούς συντήρησης κατασκευών σε παιδικές χαρές και όχι μόνο.

Το χθεσινό συμβάν έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο ανάλογων ατυχημάτων. Πριν από περίπου 1,5 χρόνο, η ζωή ενός μικρού παιδιού κινδύνεψε σε παιδική χαρά στην οδό Κυμαίων. Αυτό είχε συμβεί τον Μάιο του 2023. Το παιδί έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο κολώνας που ήταν εκτεθειμένο στον χώρο και χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Το παιδάκι μετά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε πως δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, πήρε εξιτήριο έπειτα από 10 ώρες περίπου παραμονής εκεί.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά είχε ανακατασκευαστεί από τον Δήμο Χαλκιδέων και πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας, καθώς πριν από λίγα χρόνια εξαιτίας δυστυχήματος στην Αθήνα αυστηροποιήθηκε το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τις παιδικές χαρές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter