Χωρίς φρένο το «ράλι» ανόδου στις τιμές των καυσίμων – Πού αγγίζει τα 2,7 ευρώ

Χωρίς φρένο το «ράλι» ανόδου στις τιμές των καυσίμων – Πού αγγίζει τα 2,7 ευρώ

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων που σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ξεπέρασε ήδη τα 2,3 ευρώ στην Αθήνα ενώ σε ορισμένα βενζινάδικα ξεπέρασε ακόμα και τα 2,4 ευρώ ενώ στις νησιωτικές περιοχές και ειδικά στις Σποράδες άγγιξε τα 2,7 ευρώ. Στα 2,5 ευρώ κινείται η τιμή της βενζίνης και στην Κρήτη.

«Αυτό που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα είναι κάτι πρωτόγνωρο, σπάμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ειδικά εδώ στις Σποράδες. Στη Σκιάθο σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι 2,56 ευρώ ανά λίτρο, στην Σκόπελο 2,64 ευρώ και στην Αλόννησο 2,68 ευρώ, κοντεύουμε για τα 2,7 ευρώ» δήλωσε η πρόεδρος των βενζινοπωλών της Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ΣΚΑΙ.

«Τα νησιά δεν ανεφοδιάζονται π.χ. από το Βόλο, αλλά από την Αττική, με ειδικά ναυλωμένα καράβια… ειδικά για τα πιο απομακρυσμένα, είναι υψηλότερο το μεταφορικό κόστος. Ο θεσμός του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε κάποιες περιπτώσεις συγκρατεί τις τιμές, αλλά αυτές διατηρούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, δεν είναι όπως η ηπειρωτική Ελλάδα. Στα νησιά μας τα καύσιμα πάντα ήταν περίπου 30 λεπτά ακριβότερα», εξήγησε η κυρία Κοντοχρήστου για την εκτόξευση της τιμής στις Σποράδες.

Στην Ελλάδα η τιμή των καυσίμων είναι υψηλή εξαιτίας και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. «Είμαστε τρίτοι στην Ευρώπη… η αμόλυβδη σήμερα θα ήταν 1,4 ευρώ ανά λίτρο αν βγάζαμε τελείως τον φόρο», ανέφερε η πρόεδρος των βενζινοπωλών της Μαγνησίας.

Για νέα άνοδο στις τιμές των καυσίμων αυτή τη βδομάδα μίλησε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, Θέμης Κιουρτζής το πρωί της Δευτέρας στο MEGA. «Οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξητική τάση εδώ και πολύ καιρό. Από την 1η Μαΐου η τιμή της αμόλυβδης έχει αυξηθεί 23 λεπτά στα διυλιστήρια, αύξηση που ακόμα δεν έχει περάσει στα πρατήρια. Αυτή τη βδομάδα θα δούμε μια τιμή σίγουρα πάνω από τα 2,30 ευρώ το λίτρο, και θα αγγίζει τα 2,40» εκτίμησε.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter