Χωρίς ψυχολογία

Χωρίς ψυχολογία

Ο νέος χρόνος ξεκινάει. Θεωρητικά όλοι πρέπει να είμαστε χαρούμενοι γιατί γεννιέται κάτι καινούργιο με τις προσδοκίες για μια καλύτερη ζωή.

Ολοι;

Δυστυχώς όχι. Στην νότια περιφέρεια της Ευρώπης που λέγεται Ελλάδα ένα μαύρο πέπλο πλανάται πάνω από πολιτείες και χωριά.

Φάνηκε σε όλο του το μεγαλείο στη διάρκεια των αργιών των Χριστουγέννων. Πολύς κόσμος μετακινήθηκε από τις πόλεις στην επαρχία και το αντίθετο. Ηταν μια εικονική πραγματικότητα.

Το άγχος για το αύριο συνόδευε το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των αποδράσεων. Ο Νοέμβριος που μας πέρασε ήταν ο χειρότερος από 2001 σε σχέση με την απασχόληση. Χάθηκαν 83.627 θέσεις εργασίας , με το 50% των προσλήψεων να είναι μερικής απασχόλησης.

Συνθήκες ασφυξίας δημιουργούνται στην αγορά καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κηρύξει στάση πληρωμών για δημοσιονομικούς λόγους. Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι οδηγούνται σε οικονομική ασφυξία ενώ εκατοντάδες έργα υποδομών βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η έκρηξη ακρίβειας και τα ανεπαρκέστατα μέτρα τα οποία λαμβάνει η κυβέρνηση, τα οποία διαφημίζουν τα Μέσα της «λίστας Πέτσα» ως απόλυτα πετυχημένα, οδηγούν μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην απόλυτη φτωχοποίηση ενώ αντίθετα ενισχύονται και πλουτίζουν τα γνωστά επιχειρηματικά συμφέροντα και βέβαια τα καρτέλ της ενέργειας.

Ο νέος χρόνος έρχεται και βρίσκει την πλειοψηφία της κοινωνίας χωρίς ψυχολογία για το αύριο και με το άγχος για το τι του επιφυλάσσει η επόμενη ημέρα να βρίσκεται στο κόκκινο.

Τα πάντα διαλύονται δίπλα του με δράστες τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς του. Υγεία, Παιδεία, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καταστήματα της γειτονιάς διαλύονται προς όφελος των φίλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η ελληνική κοινωνία χωρίς ψυχολογία οδηγείται στην καταστροφή. Η κινητοποίηση των δημοκρατικών δυνάμεων πρέπει να είναι άμεση. Διαφορετικά το 2023 θα είναι πολύ χειρότερο από όλα τα μνημονιακά χρόνια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter