Υποψήφιος για δήμαρχος Πύργου με ακροδεξιούς και χουντικούς ο ψευδομάρτυρας κατά των δημοσιογράφων Βαξεβάνη-Νοδάρου

Υποψήφιος για δήμαρχος Πύργου με ακροδεξιούς και χουντικούς ο ψευδομάρτυρας κατά των δημοσιογράφων Βαξεβάνη-Νοδάρου

Δήμαρχος του Πύργου Ηλείας, με την βοήθεια νοσταλγών της χούντας των συνταγματαρχών, υμνητών του δικτάτορα Παπαδόπουλου, κουμμουνιστοφάγων και ρατσιστών τους οποίους έχει συμπεριλάβει χωρίς ενδοιασμούς στο ψηφοδέλτιό του, επιδιώκει να γίνει ο ψευδομάρτυρας σε δίκη κατά των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Μάκη Νοδάρου, ο δικηγόρος  Στάθης Κανής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υποψηφιότητα του Γιώργου Σπυρόπουλου για το τοπικό συμβούλιο της Ξυλοξέρας στον Δήμο Πύργου. Ενός προσώπου το οποίο εμφανίζεται δημόσια στην προσωπική του σελίδα στο facebook ως υμνητής και νοσταλγός της χούντας των συνταγματαρχών και του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Ο υποψήφιος «μπουμπούκι» του κ. Κανή, σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα κατά των μεταναστών, δεν διστάζει να υβρίζει δημόσια και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Σακελαροπούλου χαρακτηρίζοντάς την ως «βρωμιάρα»!

Στο ψηφοδέλτιο του κ. Κανή βρίσκεται και ο εκπαιδευτικός Γιώργος Κουρκούτας, άρθρα του οποίου υπέρ του δικτάτορα Μεταξά δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος της Χρυσής Αυγής Ηλείας.

Οι θέσεις του Γιώργου Κουρκούτα προωθούνται και από την εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος ενώ ο ίδιος συμμετέχει ως ομιλητής σε μνημόσυνα πεσόντων κατά τον εμφύλιο πόλεμο όπου παρόντες είναι και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Το ίδιο πρόσωπο ήταν υποψήφιος κατά το παρελθόν σε συνδυασμό του οποίου  ο ακροδεξιός επικεφαλής,  εμφανιζόταν να είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη  της  «ΛΑ’Ι’ΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ» ΛΕΠΕΝ  με επικεφαλής τον Χρήστο Ρήγα που σχετιζόταν με το κόμμα της γαλλικής ακροδεξιάς πολιτικού Μαρίν Λεπέν…

Οι συγκεκριμένες υποψηφιότητες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις αλλά και τριγμούς στον χώρο του ΠΑΣΟΚ Ηλείας καθώς στελέχη του κόμματος εμφανίζονται ως συνυποψήφιοι με τους ανωτέρω στο ψηφοδέλτιο του κ. Κανή.

Ο κ. Στάθης Κανής που συμμετείχε ως μάρτυρας κατηγορίας κατά των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη, μετά την μηνυτήρια αναφορά σε βάρος τους  από τον υπόδικο σήμερα για κακούργημα τέως δήμαρχο του Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλου, κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας σε δικαστήριο της Αθήνας, επικαλούμενος τις δημοκρατικές του ευαισθησίες και την δεοντολογία, κατέθεσε ενόρκως και  ψευδώς ότι τα δημοσιεύματά τους για το δαιδαλώδες κύκλωμα  διαφθοράς και διαπλοκής που είχε στηθεί στον Πύργο Ηλείας με πρόσχημα την διαχείριση των απορριμμάτων ήταν συκοφαντικά και  ψεύτικα.

Η αθώωση όμως των δύο δημοσιογράφων και η παραπομπή σε δίκη 12 συνολικά προσώπων με κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όχι μόνο διέψευσε τον κ. Κανή αλλά δημιούργησε και σοβαρότατο ηθικό ζήτημα για τον ίδιον καθώς κατά την διάρκεια του πάρτι… με τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου γύρω από τα απορρίμματα, είχε την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στον Πύργο.

 

«Το ότι ο κύριος αυτός έχει σήμερα χουντικούς στο ψηφοδέλτιό του δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο γιατί αυτή είναι και η ποιότητά του …» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Ionion Fm και στην εκπομπή «Αποκαλύψεις» του Μάκη Νοδάρου, ο εκδότης – δημοσιογράφος της εφημερίδας DOCUMENTO Κώστας Βαξεβάνης.

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Βαξεβάνη :

«Οταν κάποιος πηγαίνει σε μια δίκη που αφορά την διαφθορά που αποκάλυψαν οι δημοσιογράφοι …Και αντί να κρατάει μια πισινή , να φήσει δηλαδή τον δημοσιογράφο να αποδείξει αυτά που λέει η τον Μάκη τον Παρασκευόπουλο να αποδείξει αυτά που λέει …πάει συνειδητά και συκοφαντεί τους δημοσιογράφους , τα πρόσωπα δηλαδή που αποκαλύπτουν την διαφθορά , τότε δεν γεννάται καμία αμφιβολία ότι δεν έχουμε ένα στιγμιαίο πρόβλημα αλλά για ένα πρόβλημα δόμησης και πεποίθησης . Το ότι ο κύριος αυτός έχει σήμερα χουντικούς στο ψηφοδέλτιό του δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο γιατί αυτή είναι και η ποιότητά του, αυτή επέδειξε δημόσια και τώρα που το συζητάμε κακώς τότε δεν του κάναμε και μήνυση για ψευδομαρτυρία για να μη μπορεί σήμερα να είναι και υποψήφιος. Κακώς γιατί ήταν ψευδομάρτυρας . Τότε είχαμε αποκαλύψει κάτι πολύ απλό .Οτι υπήρχε ένα θέμα διαφθοράς με τα σκουπίδια στον Πύργο και ο κ. Παρασκευόπουλος αντί να δώσει απαντήσεις θέλησε να κάνει μηνύσεις και δεν άκουσε αυτό που του λέγαμε και στο δικαστήριο τότε αλλά και πριν από αυτό ότι «λαγός τη φτέρη έσειε κακώς της κεφαλής του…» Δίνοντας λοιπόν νέα δημοσιότητα με την δίκη τότε και με την δική μας αθώωση πυροβόλησε τα πόδια του . Και ας πάει τώρα στο δικαστήριο να δούμε τι θα γίνει …»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter