Υπόθεση bullying στο Αρσάκειο: «Πυρά» από μητέρα μαθήτριας κατά Μπαμπινιώτη – «Κούνησε το δάχτυλο στους γονείς»

Υπόθεση bullying στο Αρσάκειο: «Πυρά» από μητέρα μαθήτριας κατά Μπαμπινιώτη – «Κούνησε το δάχτυλο στους γονείς»

Συγκλονίζει το περιστατικό bullying στο Αρσάκειο Σχολείο στο Ψυχικό, όπου έξι παιδιά πέρασαν πετονιά στον λαιμό ενός συμμαθητή τους. Τέσσερις ανήλικοι έχουν συλληφθεί, ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών. Ωστόσο, αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες μίας μητέρας που παιδί της φοιτά στο Αρσάκειο, καθώς είπε πως ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, τους κουνούσε το δάχτυλο λέγοντας πως δεν πρέπει να είναι υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά τους με το θέμα του bullying. Ακόμα, κατήγγειλε ότι ένα άλλο παιδί στο σχολείο κυκλοφορεί με μαχαίρι, οι καθηγητές και οι διευθυντές γνωρίζουν αλλά δεν κάνουν τίποτα γι’αυτό.

Δείτε επίσης: Αρσάκειο Ψυχικού: Τι υποστηρίζει τρεις ημέρες μετά για την κακοποίηση του 15χρονου

Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1, η μητέρα της μαθήτριας τόνισε: «Ξέρετε 25η Μαρτίου, στη γιορτή του σχολείου ο κ. Μπαμπινιώτης κούνησε το δάχτυλο στους γονείς λέγοντας ‘μην είστε τόσο υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά σας στο θέμα του bullying’. Όταν οι γονείς μεταξύ μας μιλάμε ναι το παιδί μας μπορεί αν είναι το καλύτερο. Υπάρχουν παραβατικά παιδιά, υπάρχουν και παραβατικοί γονείς».

Και συνέχισε λέγοντας: «Μας είπε ο κ. Μπαμπινιώτης θα πρέπει να είστε λίγο πιο ήρεμοι, να διαχειρίζεστε καλύτερα τις καταστάσεις. Και ότι το σχολείο είναι εδώ να αντιμετωπίσει τα πάντα. Να αντιμετωπίσει τι ακριβώς; Τα παιδιά αυτά πήγαν κανονικά στο σχολείο».

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία της μητέρας που είπε πως υπάρχει μαθητής στο Αρσάκειο του Ψυχικού που κυκλοφορεί με μαχαίρι πεταλούδα και εκβιάζει τα παιδιά. «Πεταλούδα, μαχαίρι. Οι καθηγητές και οι διευθυντές το γνωρίζουν. Εκβιάζει τα παιδιά. Από χθες όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου δεν μιλάνε στους γονείς τους. Όλα τα παιδιά φοβούνται. Πάνε και απειλούν τα παιδιά ότι ‘μην τολμήσεις και μιλήσεις γιατί θα δεις τι θα πάθεις’».

Ερωτηθείσα αν το παιδί συγκαταλέγεται στην ομάδα των 6 παιδιών για τη γνωστή υπόθεση bullying, απάντησε: «Όχι, είναι άλλο παιδί. Οι καθηγητές το γνωρίζουν αυτό και δεν κάνουν απολύτως τίποτα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter