Ζαχάροβα: Οι βιαστικές αποφάσεις του ΝΑΤΟ μπορεί να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην παγκόσμια ασφάλεια

Ζαχάροβα: Οι βιαστικές αποφάσεις του ΝΑΤΟ μπορεί να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην παγκόσμια ασφάλεια

Με αφορμή την επέτειο των 75 ετών από την ίδρυσή του ΝΑΤΟ (4 Απριλίου 1949), η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, προειδοποίησε τη Δύση για τις συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν οι «βιαστικές αποφάσεις» της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Η Δύση είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι η Ρωσία είναι προετοιμασμένη για οποιαδήποτε τροπή των γεγονότων και ότι η εθνική της ασφάλεια είναι ισχυρή» διαμήνυσε η Ζαχάροβα, υποστηρίζοντας ότι τα σχέδια του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία έχουν αποτύχει.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ πρόσθεσε πως «αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ωθείται η Βορειοατλαντική Συμμαχία στη λήψη βιαστικών μέτρων, που θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην παγκόσμια ασφάλεια».

Ζαχάροβα: «Αποτυχία του ΝΑΤΟ σε κάθε μέτωπο»

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, η Ζαχάροβα τόνισε στη συνέχεια ότι «για πάνω από δύο χρόνια, η Ουάσινγκτον και οι δορυφόροι της έχουν κατακλύσει την Ουκρανία με μισθοφόρους και όπλα, επιδιώκοντας όπως λένε να τη χρησιμοποιήσουν για να προκαλέσουν μια “στρατηγική ήττα” στη Ρωσία και να εξαντλήσουν τους πόρους μας.

Όλα τα μέσα και οι μέθοδοι που διαθέτει η Δύση και οι μαριονέτες του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών ενεργειών, έχουν χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Η αποτυχία των περιπετειωδών σχεδίων της συμμαχίας την ωθεί σε ενέργειες που θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην ασφάλεια όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», επεσήμανε η ίδια.

Υποστήριξε δε, ότι πριν από την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, η Μόσχα είχε λάβει μέτρα για τη μείωση των εντάσεων με τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, σχέδια συμφωνιών που παρείχαν στη Ρωσία νομικές εγγυήσεις ασφαλείας και απέκλειαν την επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, μεταξύ άλλων μέτρων, στάλθηκαν στην Ουάσινγκτον στα τέλη του 2021.

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Ζαχάροβα σημείωσε ότι μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η συμμαχία «ασχολήθηκε με την εξεύρεση ενός νέου raison d’etre (λόγος ύπαρξης) και την αναζήτηση ενός νέου σκοπού, αλλά η διαδικασία αυτή κατέληξε σε αποτυχία σε κάθε μέτωπο.

Δείτε επίσης: Ζαχάροβα: Tο ΝΑΤΟ έχει επιστρέψει σε νοοτροπίες Ψυχρού Πολέμου

Το ΝΑΤΟ αναζητά «φόρμουλα» για σταθερότερη στήριξη της Ουκρανίας

ΝΑΤΟ: Σχεδιάζει τη δημιουργία κοινού ταμείου με σκοπό την στήριξη της Ουκρανίας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter