ΗΠΑ: 5 νεκροί μετανάστες μετά από φρενήρη καταδίωξη

ΗΠΑ: 5 νεκροί μετανάστες μετά από φρενήρη καταδίωξη

Πέντε μετανάστες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, στην προσπάθειά του να αποφύγει συνοριοφύλακες και αστυνομικούς, ανέπτυξε υψηλή ταχύτητα και κατόπιν ανατράπηκε όταν προσπάθησε να αλλάξει κατεύθυνση με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε άμορφη μάζα, κοντά στα σύνορα της Πολιτείας Τέξας με το Μεξικό, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Το πολύνεκρο δυστύχημα έγινε στην πόλη Μπιγκ Γουέλς, κοντά στο Σαν Αντόνιο, όταν πράκτορες της συνοριοφυλακής προσπάθησαν να συλλάβουν τον οδηγό ενός SUV, μετέδωσε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός KSAT, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο του ABC.

Συνολικά στο αυτοκίνητο συμπεριλαμβανομένου του οδηγού επέβαιναν 14 άνθρωποι. Ο οδηγός είναι σώος.

Ο σερίφης της κομητείας Ντίμιτ, ο Μάριον Μπόιντ, δήλωσε ότι το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει ταχύτητα ως και 160 χιλιομέτρων ανά ώρα. «Αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα του γιατί τα σύνορά μας πρέπει να είναι ασφαλή», έκρινε ο σερίφης.

Εν μέσω μιας φρενιτιώδους καταδίωξης, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του SUV, το οποίο ανατράπηκε και οι επιβαίνοντες σε αυτό, πολλοί από τους οποίους πετάχτηκαν έξω από το αυτοκίνητο, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, ανέφερε η υπηρεσία δημόσιας ασφάλειας της Πολιτείας του Τέξας.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη, διευκρίνισαν οι αρχές. Ο θάνατος τεσσάρων από τους επιβαίνοντες διαπιστώθηκε επιτόπου, ενώ ένας πέμπτος υπέκυψε στο νοσοκομείο του Σαν Αντόνιο, όπου διακομίστηκαν και νοσηλεύονται οι υπόλοιποι.

Το δυστύχημα σημειώθηκε ενώ στις ΗΠΑ συνεχίζει να μαίνεται η πολεμική που έχει ξεσπάσει όσον αφορά την όλο και πιο σκληρή αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης από την κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ιδίως το ότι σχεδόν 2.000 παιδιά έχουν χωριστεί από τους γονείς τους στα σύνορα μέσα στις τελευταίες έξι εβδομάδες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter