Πρωταθλητής Ευρώπης ο Πετρούνιας

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Πετρούνιας

Για τρίτη διαδοχική φορά στο ψηλότερο βάθρο ο “άρχοντας των κρίκων”

Θριάμβων συνέχεια για τον ασυναγώνιστο Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο στους κρίκους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, χωρίς να αισθανθεί καθόλου την ανάσα των αντιπάλων του.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 15,433 στο εκπληκτικό του πρόγραμμα και πανηγύρισε στην αγκαλιά του προπονητή του, μόλις είδε στον ηλεκτρονικό πίνακα την ετυμηγορία των κριτών. Μάλιστα ο Δημήτρης Ράφτης έδειξε με τα δάχτυλά του δύο αριθμούς: «τρία» (για τα χρυσά μετάλλια του Πετρούνια) και «οκτώ» (για τα χρυσά που ο ίδιος έχει κατακτήσει, ξεκινώντας από τα πέντε του Βλάση Μάρα).

Οι πέντε αθλητές που ακολούθησαν δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση. Ο Βρετανός Τούλοχ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με βαθμολογία 15,066 και ο Ουκρανός Ραντβίλοφ το χάλκινο με 15,033, ενώ το έτερο Ελληνόπουλο, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, έμεινε στην 6η θέση με 14,666.

Ο Πετρούνιας, που παραμένει αήττητος εδώ και περισσότερο από 1 χρόνο, μετράει πλέον τρεις συνεχόμενες πρωτιές σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματος, όσες και οι Σοβιετικοί Γιούρι Τίτοφ (1957, 1959, 1961) και Μιχαήλ Βορονίν (1967, 1969, 1971).

Ο Ιταλός μετρ του αγωνίσματος Γιούρι Κέκι υπήρξε ο μοναδικός που κέρδισε τέσσερα απανωτά χρυσά, από το 1990 έως το 1996. Ο Πετρούνιας μπορεί να τον «ισοφαρίσει» σε 2018, αφού το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διεξάγεται πλέον κάθε χρόνο. Ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε το 2015 στο Μονπελιέ και το 2016 στη Βέρνη και ξανά απόψε στη «Σάλα Πολιβαλέντε» της πόλης Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας. Ανάμεσα στους 5.000 θεατές ήταν και αρκετοί ενθουσιώδεις συμπατριώτες μας.

Ο 27χρονος Πετρούνιας, ο οποίος έχει στη συλλογή του και ένα χάλκινο ευρωπαϊκό μετάλλιο από το 2011, έγινε μόλις ο δεύτερος Ευρωπαίος γυμναστής που «χρυσώθηκε» στους κρίκους τη χρονιά μετά από δικό του Ολυμπιακό θρίαμβο, στα 60 χρονια του θεσμού, μετά τον Ανατολικογερμανό Χόλγκερ Μπέρεντ (1989, 1990). 

“Στη χώρα της ασυνέπειας, παραμένουμε συνεπείς”

Και ενώ κατεύθαναν πλήθος τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για το νέο του κατόρθωμα, ο Έλληνας αθλητής πέταξε την… καρφάρα του:

«Μέσα από αυτή την πρωτοφανή επιτυχία, θεωρώ ότι στέλνουμε πολύ θετικά μηνύματα. Σε εποχές που δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, εμείς παλεύουμε μόνοι μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να μην φτάσει το μήνυμά μας. Όπως είπε και ο προπονητής μου κ. Ράφτης, εμείς αποδεικνύουμε ότι στη χώρα της ασυνέπειας παραμένουμε συνεπείς. Από εκεί και πέρα, όταν υπάρχει αύξηση των Ελλήνων αθλητών που πρωταγωνιστούν και των επιτυχιών, πόσο μάλλον στους κρίκους, αυτό σημαίνει ότι η προσπάθειά μας αξίζει να την στηρίξουν. Μπορούμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά και να αναδείξουμε και άλλους πολλούς ακόμη αθλητές που θα διακρίνονται διεθνώς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter