Τι λένε τα στελέχη του λιμένα του Ρότερνταμ για τις προσπάθειες απορρύπανσης στον Σαρωνικό

Τι λένε τα στελέχη του λιμένα του Ρότερνταμ για τις προσπάθειες απορρύπανσης στον Σαρωνικό

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ρύπανσης των ακτών της Αττικής από την πετρελαιοκηλίδα του ναυαγίου ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΙΙ είναι όσα ανέφερε το κλιμάκιο των στελεχών του Λιμένα του Ρότερνταμ που βρίσκεται στη χώρα μας για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Το πρωί, στην Α’ Πλαζ Αλίμου παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πρόβλημα με την πετρελαιοκηλίδα παρουσία των δημάρχων Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη. Όπως είπαν χαρακτηριστικά «έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και σε τέσσερις ημέρες», τουλάχιστον η παραλία Αλίμου όπου βρίσκονταν, δήλωσαν ότι «θα μπορούσε να αποδοθεί και πάλι στους χρήστες της» , ενώ πρόσθεσαν ότι εάν υπήρχαν ειδικά μηχανήματα αυτό θα μπορούσε να γίνει και εντός της ημέρας.

Το κλιμάκιο του Ρότερνταμ παρέδωσε την αναφορά του στους αρμόδιους και σε αυτήν περιέχονται οι προτάσεις που υπέβαλαν.

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης ευχαρίστησε τον δήμο του Ρότερνταμ και τα στελέχη του για την αλληλεγγύη που επέδειξαν και υπογράμμισε την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των ακτών της Αττικής. Επίσης, τόνισε ότι ο δήμος Αθηναίων όπου ζητηθεί θα συντρέξει με εθελοντές για να συνδράμει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τέλος, ο δήμαρχος Αλίμου σημείωσε ότι η πολιτεία δεν πρέπει να εφησυχάσει και πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες της ώστε να αποδοθούν οι ακτές και πάλι στους χρήστες της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter