Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ως τις 23/1 η υποβολή δηλώσεων για αδήλωτα εισοδήματα παρελθόντων ετών

Μέχρι τις 23/1/2017 μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις για την «οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών» οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων του ν.4446/2016 ( άρθρο 57) προκειμένου να αποφύγουν πιθανούς φορολογικούς ελέγχους.

Αυτό αναφέρεται σε Απόφαση που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γ.Πιτσιλής, στην οποία καθορίζονται ο τύπος και το περιεχόμενο των συγκεκριμένων δηλώσεων.

Από την πλευρά τους, οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών, έχουν προβεί σε διασταύρωση των στοιχείων φορολογικών δηλώσεων προηγούμενων ετών, με τις καταθέσεις των φορολογουμένων στα τραπεζικά ιδρύματα και όπως ισχυρίζονται έχουν εντοπιστεί σημαντικές διαφορές, σε περισσότερο από 1 εκατ. υποθέσεις.

Η αποκρυφθήσα φορολογητέα ύλη, δεν αφορά φυσικά μόνο τις τραπεζικές καταθέσεις, η κίνηση των οποίων είναι προσβάσιμη στις φορολογικές αρχές. Αλλά το στοιχείο αυτό χρησιμοποιούν ως φόβητρο για να εξωθήσουν όσους έχουν αποκρύψει εισοδήματα να τα δηλώσουν.

Σύμφωνα με την Απόφαση, η δήλωση αφορά όλα τα φορολογικά αντικείμενα ( Εισόδημα, ΦΠΑ, φορολογία ακινήτων, δωρεές, γονικές παροχές, κέρδη από τυχερά παίγνια και μεταβιβάσεις ακινήτων).

Υπάρχει επίσης ειδικό κεφάλαιο για την υπαγωγή στη ρύθμιση, υποθέσεων, οι οποίες, πριν τη δημοσιοποίηση του ν.4446/2016, αλλά και μετά τη δημοσιοποίηση, βρίσκονται σε διαδικασία φορολογικού έλεγχου. 

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.