Προς αναβολή το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων – Αρνητικοί οι λοιμωξιολόγοι

Προς αναβολή το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων – Αρνητικοί οι λοιμωξιολόγοι

Αρνητικοί εμφανίζονται οι λοιμωξιολόγοι ως προς το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων παρά τις πιέσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης να χαλαρώσουν κι άλλο τα μέτρα στο λιανεμπόριο.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει από το πρωί και εξετάζει όλα τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της για την πορεία της πανδημίας. Ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων όμως σε συνδυασμό με την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία αφού οι διασωληνομένοι σημείωσαν νέο ρεκόρ την Πέμπτη, λειτουργούν ανασταλτικά στο να δώσουν το «πράσινο φως» για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στο λιανεμπόριο.

Παράλληλα, οι ειδικοί θεωρούν απαραίτητο όπως φαίνεται να συνεχιστεί προς το παρόν η εφαρμογή του μέτρου click-away και click-inside για το λιανεμπόριο μετά από ραντεβού και η κυκλοφορία των πολιτών προς και από τα καταστήματα με μήνυμα SMS στο 13032 για διάστημα 3 ωρών.

Αρνητική είναι η στάση τους και για επέκταση του ανοίγματος στα κέντρα αισθητικής.

Δεύτερες σκέψεις όμως φαίνεται να έχουν οι ειδικοί και ως προς την χαλάρωση των μέτρων την περίοδο του Πάσχα. Οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν πως το άνοιγμα προς τα χωριά θα φέρει περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού. Ωστόσο, το ζήτημα και οι όποιες αποφάσεις θα εξετασθούν εκτενώς την επόμενη εβδομάδα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter