Τένις: Ασυγκράτητος Τσιτσιπάς, ονειρεύεται τίτλο

Τένις: Ασυγκράτητος Τσιτσιπάς, ονειρεύεται τίτλο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά του περίφημου τουρνουά «Ρολάν Γκαρός» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. και ονειρεύεται ακόμα και την κατάκτηση του τίτλου!

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας απέκλεισε τον άσπονδο φίλο του, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, με 6-3, 7-6 (3), 7-5 και εκδικήθηκε για την ήττα του στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με «ξερό» 3-0 σε 2 ώρες και 19 λεπτά.
«Ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μου», ομολόγησε ο Τσιτσιπάς. «Με άριστα το δέκα, έπαιξα κοντά στο δέκα! Εδειξα τον χαρακτήρα που θέλω να δείχνω μέσα στο γήπεδο, συγκεντρωμένος, ψύχραιμος, χωρίς παράπονα και πιστός στο πλάνο μου. Ψυχολογικά, ήμουν πολύ καλά και αφοσιωμένος στο παιχνίδι».

Το τελευταίο εμπόδιο πριν τον τελικό είναι ο Γερμανός -ρωσικής καταγωγής- Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος απέκλεισε εύκολα τον Ισπανό Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 6-4, 6-1, 6-1. Ο ημιτελικός θα διεξεχθεί -με κόσμο στις εξέδρες- την Πέμπτη.

Στα άλλα δύο ζευγάρια των προημιτελικών, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι και ο Ισπανός Ράφα Ναδάλ τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Με την αποψινή νίκη, ο Τσιτσιπάς θα αναρριχηθεί στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, προσπερνώντας τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ. Ο Μεντβέντεφ παραμένει στο 2, πίσω από τον Τζόκοβιτς και μπροστά από τον σπεσιαλίστα των χωμάτινων γηπέδων Ναδάλ.

O Tσιτσιπάς έκανε καταπληκτική εμφάνιση στο ξεκίνημα του αγώνα και δεν πτοήθηκε όταν ο αντίπαλός του αντεπιτέθηκε μετά το 3-1 του δεύτερου σετ. Το tiebreak εξελίχθηκε σε ελληνικό μονόλογο (7-3).

Ο Ρώσος αντεπιτέθηκε προσωρινά στο τρίτο σετ (2-4), αλλά ο Τσιτσιπάς ήταν ασυναγώνιστος στην τελική ευθεία του προημιτελικού και τελείωσε το ματς με «μπρέικ» στο 6-5.

Ο 25χρονος Μεντβέντεφ (νικητής των περυσινών ΑΤΡ Finals) δεν έχει κατορθώσει ποτέ στην καριέρα του να ανατρέψει αγώνα στον οποίο έχανε με 0-2 σετ.

Στον περυσινό ημιτελικό του «Ρολάν Γκαρός», ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς 3-2, μετά από πολύωρο θρίλερ.

Η Μαρία Σάκκαρη θα προσπαθήσει με τη σειρά της να προκριθεί στα ημιτελικά το απομεσήμερο της Πέμπτης, με αντίπαλο την 29χρονη Πολωνέζα Ίγκα Σβιάτεκ. Νικήτρια στο «Ρολάν Γκαρός» του 2020, η Σβιάτεκ είναι η μοναδική παίκτρια του Top-10 που συνεχίζει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter