Ο,τι έδωσε, έδωσε

Ο,τι έδωσε, έδωσε

Το απόλυτο επικοινωνιακό ψέμα διακινεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2023.

Την ώρα που στη Γερμανία, την πλέον ευημερούσα έως σήμερα χώρα του σκληρού πυρήνα της ΕE, τα αξιόπιστα οικονομικά ινστιτούτα στις εκθέσεις τους κάνουν λόγο για «πληθωρισμό, ύφεση και απώλεια ευημερίας» την επόμενη χρονιά, το επιτελείο του Μητσοτάκη συντάσσει σχέδιο προϋπολογισμού με σενάριο βάσης για τον πληθωρισμό 3%. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών κάνει λόγο για πληθωρισμό 9% το 2022, ενώ κοινή είναι η εκτίμηση ότι θα είναι διψήφιος.

Ακόμη και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχει διαπιστώσει σε έκθεσή του ότι οι πληθωριστικές πιέσεις αποκτούν μόνιμα χαρακτηριστικά λόγω του ενεργειακού και διατροφικού κόστους. Παρ’ όλα αυτά, το αισιόδοξο επικοινωνιακό παιχνίδι καλά κρατεί, βοηθούμενο πάντα από τα καλώς πληρωμένα Μέσα της λίστας Πέτσα.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες αρνούνται συστηματικά να ακούσουν τους φορείς της αγοράς που μιλούν για επερχόμενα λουκέτα και απολύσεις.

Την ώρα που το χρήμα στις διεθνείς αγορές ακριβαίνει για την Ελλάδα με ταχείς ρυθμούς καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν φτάσει στα επίπεδα του 2008, τα περιθώρια για περαιτέρω στήριξη των φτωχών και μεσαίων εισοδημάτων την επόμενη χρονιά στενεύουν έως μηδενισμού, με τον χειμώνα που έρχεται να προβλέπεται ο χειρότερος τουλάχιστον της μεταπολεμικής περιόδου.

Με την ΕΛΣΤΑΤ να αποδεικνύει ότι η μέση ετήσια δαπάνη των νοικοκυριών το 2021 είναι μειωμένη κατά 33% σε σύγκριση με το 2008, την ακρίβεια να καλπάζει, την ΕΚΤ να συστήνει επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα σε περίοδο κρίσης και την κυβέρνηση να επαίρεται για τις «επιτυχίες» της στην οικονομία, είναι δεδομένο πως ό,τι έδωσε, έδωσε.

Τα υπόλοιπα είναι για φίλους και χρηματοδότες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter