Αδριανούπολη – Έλληνας αστυνομικός: «To GPS μας οδήγησε» – «Θα παραμείνουν στην Τουρκία για 48 ώρες», λέει το υπουργείο (Video)

Αδριανούπολη – Έλληνας αστυνομικός: «To GPS μας οδήγησε» – «Θα παραμείνουν στην Τουρκία για 48 ώρες», λέει το υπουργείο (Video)

Ελεύθερος αφέθηκε ο 41 ετών αστυνομικός και η σύντροφός του, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Τρίτη. Υπενθυμίζεται ότι  είχαν πάει στην Τουρκία, από τους Κήπους.

Στο μεταξύ, η τουρκική ενημερωτική πύλη haberler.com, δημοσίευσε λεπτομέρειες από την κατάθεση του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Στην κατάθεση του ο Έλληνας αστυνομικός Μανώλης Βαλασούδης ανέφερε πως μπήκαν στην Τουρκία από τα Ύψαλα και ότι μαζί με την κοπέλα του έκαναν τα ψώνια τους στην Αδριανούπολη. Περιέγραψε πως αφού έκαναν τα ψώνια τους κατά την επιστροφή ακολουθώντας το GPS του τηλεφώνου έγραψε εκεί την λέξη Ύψαλα. Όπως είπε του εμφάνισε δύο δρομολόγια από τα οποία διάλεξε το συντομότερο και πρόσθεσε: “Ακολουθώντας το GPS σε ένα σημείο κοντά στα σύνορα μας σταμάτησαν οι στρατιώτες, κατέσχεσαν τα διαβατήρια μας και μας μετέφεραν στην στρατοχωροφυλακή. Εμείς ήρθαμε για ψώνια. Δεν είχαμε άλλο σκοπό”».

https://www.youtube.com/watch?v=HoKJqVNtpsI&t=2s

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Όπως αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο αστυνομικός «ήταν εκτός υπηρεσίας» ενώ αναμένεται «να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ελεύθεροι αφέθησαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού – που ήταν εκτός υπηρεσίας – ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter